Huawei wil 5G introduceren met 50Gbps in 2020

Huawei 5G internet
Terwijl in Nederland de uitrol van 4G pas net begonnen is zijn bedrijven als Huawei al druk bezig met het ontwikkelen van de 5e generatie mobiel internet. En een vooruitzicht van maximaal 50Gbps klinkt helemaal niet verkeerd.

Huawei kennen de meeste van jullie waarschijnlijk van de telefoons die ze momenteel in Nederland/Europa lanceren, maar dit bedrijf is een van de grootste spelers wereldwijd op het gebied van mobiele communicatie. Geen verrassing dus dat ze alvast honderden engineers op de ontwikkeling van 5G gezet hebben.

Enige tijd geleden hoorden we al dat concurrent Samsung, in een proefopstelling, kwam tot een snelheid van 1,056 gigabit per seconde via 5G, maar de plannen van Huawei zijn blijkbaar nog wat hoogdravender.

Die snelheid van 50Gbps zal waarschijnlijk theoretisch zijn en in de praktijk een fors stuk lager uitvallen, maar reken sowieso op een snelheid die honderd keer hoger zal liggen dan 4G. Met 4G is in theorie 300 Mbps te halen, maar in de praktijk ligt het op zo’n 100Mbps tot 150 Mbps.

Ga voor het toekomstige 5G-netwerk dus maar uit van 10Gbps tot 15 Gbps, lang niet slecht natuurlijk. Om deze snelheden te bereiken moeten uiteraard wel de juiste frequenties worden vrijgegeven door overheden en apparatuur zoals zendmasten en telefoons moeten die hoeveelheid data kunnen verwerken.

UPDATE 06-11-2013: Huawei steekt de komende vijf jaar minimaal 600 miljoen dollar (ruim 450 miljoen euro) in de ontwikkeling van 5G. Volgens Eric Xu, CEO van Huawei, zal 5G snelheden leveren van ruim 10 Gbps, honderd keer sneller dan de 4G-netwerken van vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *