Iedereen kan nu apps maken voor Windows Phone

 Windows Phone
Het grote gemis bij Windows Phone: het aanbod van applicaties. Want waar Apple’s App Store al op +900.000 zit, en Android inmiddels het miljoen is gepasseerd, blijft Windows Phone achter met zo’n 160.000 apps. Niet dat dat weinig is, maar het feit dat populaire namen als Instagram en YouTube niet officieel aanwezig zijn helpt bepaald niet. Maar je kunt het nu mooi zelf doen.

Windows Phone App Studio

Microsoft heeft een app-bouwer gemaakt waarmee iedereen, zonder enige programmeerkennis, in vier relatief simpele stappen apps voor Windows Phone kan bakken. Je begint door één van de elf templates te kiezen die het beste bij je app-idee past. Bijvoorbeeld een template voor restaurants (menu), om je bedrijf te presenteren, om een filmrecensie te schrijven of om alles over je favoriete sportteam te vertellen.

Daarna geef je de app een naam, stop je er een korte beschrijving in en upload je een .PNG-foto als icoontje. Je kunt vervolgens zelf data toevoegen of je app koppelen aan een databron (RSS-reader, YouTube-kanaal, etc.). Daarna kies je een page layout, tegelstijl en eventueel nog wat achtergrondafbeeldingen. Vervolgens kun je de app downloaden -kan simpel door een QR-code te scannen- voor eigen gebruik.

Mocht je van mening zijn dat je een bazenapp hebt gemaakt die anderen ook willen downloaden, dan kun je de code downloaden (professionals kunnen deze zelf nog aanpassen) en uploaden in de Windows Phone Store. Let wel: hiervoor dien je een account op het Dev Center á 99 dollar per jaar te hebben.

Voorbeeldfilmpje:
[gv data=”v1P8Auyy6jw”][/gv]

Of dit de redding is voor Windows Phone? Uiteraard ga je de strijd niet winnen met simpele apps die bestaan uit een paar templates, maar het is een mooie incentive om Windows Phone bruikbaarder te maken voor een grotere groep mensen. (En het krikt de cijfers lekker op.) Met het alsmaar toenemende aanbod van Nokia Lumia-toestellen is dat geen slechte zaak.

De bètaversie van de Windows Phone App Studio vind je HIER. Bouw!

Nog geen reacties

 1. haha ga ik eindelijk een echte Autoblog app maken, misschien óók nog wel voor apparata.

  jammer dat de servers van MS nu al roken, maar we hebben geduld.

  • @huayraforlife:

   Ik snap ook niet waarom ze zo nodig meer apps nodig moeten hebben. Google heeft 1 miljoen apps waar er 800.000 ruk van zijn.

   wat moet je meer hebben dan whatsapp, instagram, twitter, facebook, de lokale nieuws app en natuurlijk de apparata app. ?? de rest zijn allemaal insta farts.

   • @Laue: klopt, ze zouden beter hun huidige apps beter kunnen maken, en wat grote namen als instagram enzo erbij, maarja daar heeft wp weinig over te zeggen en blijkbaar vinden de app ontwikkelaars Windows Phone een te kleine markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *