iFixit sloopt nieuwe Galaxy Fold en vervolgens Samsung

Klare taal
iFixit is alles behalve soepel tegenover Samsung.

Het is ondertussen geen overstatement meer dat Samsung een beetje heeft geblunderd met de potentieel revolutionaire Galaxy Fold. Na bijna een half jaar van radiostilte en vermeende verbeteringen aan het toestel is het nu zover: iFixit test wederom hoe stevig en eventueel repareerbaar de vernieuwde Galaxy Fold is.

De eerste Galaxy Fold kreeg van iFixit een verschrikkelijk lage score en het toestel werd dan ook ‘verontrustend fragiel’ genoemd. Dat wist heel het internet al. Helaas is het voor de verbeterde versie nog steeds hetzelfde gesteld. Het toestel is nog steeds nauwelijks te repareren door het veelvuldige gebruik van lijm terwijl de gebruikte onderdelen nog steeds gemakkelijk kunnen breken.

Dat gezegd heb erkent iFixit wel dat Samsung naar ze heeft geluisterd: “Over het algemeen lijkt het erop dat Samsung ‘stilletjes’ de quick-fixes voor duurzaamheid die we in de originele Fold teardown suggereerden heeft geïmplementeerd! Graag gedaan, Samsung.”

Het betreft onder andere extra ondersteuning voor het display en het dichten van gaten waar vuil in kon komen. Die laatste tekortkoming zorgde er waarschijnlijk voor dat de gekke bobbels onder het scherm konden ontstaat. Er werd daarentegen ook gesuggereerd dat het om een afgebroken of verbogen onderdeeltje zou gaan.

iFixit sluit af met een snoeiharde conclusie, een 2/10 voor repareerbaarheid. “Dit ding is nog steeds behoorlijk fragiel. We moeten nog zien hoe hij het gaat doen in de echte wereld, maar voor nu kunnen we niet anders dan ons afvragen: waarom zijn deze herzieningen niet onderdeel van de eerste Fold geweest? Het koste reviewers (en ons) minder dan een week om uit te vogelen wat de zwakke plekken van de phone waren. Waarom zou je iets verschepen waarvan je weet dat het zo gemakkelijk kapot zou gaan?”

Kortom, het platform is niet mals tegen Samsung en dat is niet heel gek. Enerzijds omdat ze hartstikke gelijk hebben; toestellen gingen binnen één dag kapot, dus het kon onmogelijk een verrassing voor Samsung zijn dat de dingen spontaan uit elkaar vielen. Anderzijds heeft iFixit ondertussen een vermoedelijke kleine vete met Samsung ontwikkeld nadat hun eerste teardown mogelijk door het Zuid-Koreaanse merk offline werd gehaald.

Lees ook: Galaxy Fold 2 komt sneller uit dan je denkt

Foto @iFixit

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *