In 3 seconden HD film van phone naar PC met deze chip

Noice
Samsung komt met razendsnelle nieuwe geheugentechnologie.

Samsung is kennelijk niet alleen bezig met het maken van hun nieuwste Galaxy S10-lijn, want ze hebben ook nog tijd voor de evolutie van telefoongeheugen. De Zuid-Koreanen komen met een chip die mogelijk in hun vlaggenschepen verwerkt zou kunnen worden.

Het bedrijf is namelijk begonnen met de massaproductie van een eUFS 3.0 geheugenkaart voor smartphones. Sterker nog, ze zijn bezig met een tweetal varianten; 128GB en 512GB. De geheugenchips zouden snelheden bereiken van tot wel 20 keer sneller dan een gemiddelde microSD-kaart.

Om dat in perspectief te zetten, de leessnelheid van de voorgaande technologie, UFS 2.1 (te vinden in de 1TB chip van de Galaxy S10 Plus)), was optimaal 1000 MB/s terwijl USF 3.0 leessnelheden van 2100 MB/s kan halen. Ook de schrijfsnelheid stijgt potentieel van 260 MB/s naar 410 MB/s. Het absurde is dat die chip slechts een flinke maand geleden uit is gekomen! Volgens het persbericht zou een gebruiker met deze belachelijke snelheden een full HD film van 3,7GB kunnen overzetten naar hun PC (met SSD-schijf) binnen zo’n 3 seconden.

De chips komen nog deze maand uit, wat misschien betekent dat de Galaxy S10-range uitgerust worden met deze jongens. Nu, Samsung zelf heeft die twee nog niet in dezelfde zin genoemd, maar vermeldt in het persbericht wel dat UFS 3.0 geweldig is voor smartphones, “vooral voor de nieuwste generatie mobiele apparaten.” Wellicht dat het miljardenbedrijf later nog duidelijk maakt of de Galaxy S10-configuraties met 128GB of 512GB geheugen inderdaad deze razendsnelle chips zullen krijgen.

Later dit jaar plant Samsung ook de productie van chips met 256GB en 1TB geheugen die gebruikmaken van dezelfde UFS 3.0-technologie. De modules worden ook aan andere fabrikanten verkocht, dus wellicht dat andere toestellen dit jaar ook uitgerust zullen worden met deze razendsnelle chips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *