Indiegogo Marketplace: crowdfundsite opent eigen webshop

Auteur: , Geen reacties
Indiegogo Marketplace

De grootste concurrent van Kickstarter gooit het over een andere boeg.

Indiegogo is de laatste jaren naarstig op zoek om de aanval in te zetten op Kickstarter. Waar je op het begin in 2008 enkel kon bijdragen aan interessante projecten, gaf de crowdfundsite mensen de mogelijkheid om geld te investeren in start-ups. Vanaf nu is het ook mogelijk om via Indiegogo gewoon ‘echte’ producten te kopen in haar webshop.

Het nieuwe Marketplace-platform geeft consumenten de kans om ‘slimme innovaties’ te kopen die je waarschijnlijk nergens anders kunt bemachtigen, mits we Indiegogo moeten geloven. Denk hierbij aan een speciale VPN-router, 3-in-1-oplaadkabels, koffers die je achterna lopen op het vliegveld en ga zo maar door.

Indiegogo Marketplace is dus zeker geen alledaagse zoals Amazon. Desondanks is het toch een stap in de richting van dit soort winkels, aangezien er nu ook fysieke producten te bestellen zijn met een 100% levergarantie.

De meeste producten zullen volgens Indiegogo afkomstig zijn van producten die via de site zijn gecrowdfund. Producten die van buitenaf interessant genoeg lijken om in de webshop te komen, worden echter niet uitgesloten. Het aanbod van derden controleert men dan ook streng op om Indiegogo Marketplace niet te veel te lijken op een reguliere webwinkel.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).