Infographic: Wearable tech, de volgende megatrend?

Wearable Tech infographic
Hoewel Google Glass nu alle headlines domineert als zijnde de volgende grote doorbraak in techniek, zijn er nog meer manieren om een stukje tech aan je lichaam mee te dragen. Maar zal het ooit wat worden om met computertjes rond te lopen?

Het succes van een totaal nieuwe productgroep is vaak lastig te voorspellen. Toen de eerste mobieltjes uit kwamen dachten mensen dat het nooit wat zou worden. Hetzelfde gold voor het internet en smartphones. Toch zijn deze dingen niet meer weg te denken uit ons leven. Hetzelfde geldt voor wearables, kleine computertjes ‘verstopt’ in kleding en andere accessoires. Tussen 2011 en 2012 verdrievoudigde de markt voor die dingen, en de verwachtingen zijn dat ze nog veel groter gaan worden.

Hoewel je ze nog niet veel in het wild ziet, zijn er toch een aantal mensen die een wearable tech hebben aangeschaft en daar dik tevreden over zijn. Aan de andere kant kun je jezelf natuurlijk afvragen hoe nodig het is dat je horloge weet of je een smsje hebt gehad, en dat je bril in HD kan filmen. De markt voor die dingen groeit steeds sneller, en deze infographic van bizjournals.com laat zien hoe groot deze markt al is.

Wearable tech infographic

Nog geen reacties

  1. Vind het een beetje onnodig om een Smartwatch als verlengde van je mobiel te hebben, durf te wedden dat mensen met een Smartwatch hun telefoon net zo vaak uit hun broekzak halen dan mensen zonder. Google Glass vind ik al helemaal onnozel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *