Instagram hoopt toch echt dat je IGTV gaat gebruiken

Instagram hoopt toch echt dat je IGTV gaat gebruiken
Een nieuwe feature moet je vermoedelijk overhalen.

Instagram TV, kennen we dat nog? Het moest dé concurrent van YouTube worden, maar dan met verticale video’s. Het is een flop, want niemand interesseert IGTV. Het is een vervelende toevoeging binnen Instagram en wat doe je als bedrijf als iets nieuws niet lekker loopt? Precies, het op een andere manier onder de aandacht krijgen.

Instagram werkt aan een nieuwe functie die het mogelijk moet maken om samen met een andere gebruiker tegelijk naar een video te kijken. Deze feature kennen we al van Facebook. Het sociale netwerk is tevens eigenaar van Instagram en dus kon je er donder op zeggen dat ook deze kijkfunctie naar Instagram zou gaan komen.

De feature werd ontdekt door Jane Manchun Wong. Het zal, vermoedelijk, straks mogelijk worden om samen naar IGTV te kijken met een vriend, vriendin, collega, kennis of familielid. Het is nog maar de vraag of dit daadwerkelijk een boost gaat geven aan het vooralsnog geflopte IGTV. We zien het niet zo snel gebeuren. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe functie op Instagram live gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *