Instagram oprichters stappen op: hekelen invloed Zuckerberg

Instagram
Paniek in de tent!

Vandaag zijn Kevin Systrom en Mike Krieger opgestapt bij Facebook. De mede-oprichters van Instagram hebben vandaag aangegeven te vertrekken en zullen over een paar weken officieel gedag zeggen. Volgens de New York Times is er bij de bekendmaking van hun vertrek niet officieel een reden opgegeven, maar bronnen van Bloomberg stellen dat het vertrek niet uit de lucht komt vallen.

Betrouwbare bronnen stellen namelijk dat de mannen genoeg hadden van de bemoeienis van Mark Zuckerberg. De oprichter en baas van Facebook is ook in het bezit van Instagram, maar had in den beginne beloofd om zich niet al te veel te bemoeien met het sociale medium.

Het tegendeel blijkt echter waar, aangezien hij zich steeds meer zou bemoeien met de toekomst van Instagram. Facebook zou op lange termijn namelijk steeds afhankelijk worden van het gekochte medium. Systrom en Krieger zijn CEO en CTO van Instagram en zouden het meeste last hebben gehad van Zuckerbergs bemoeienis.

Instagram is in 2012 gekocht door Facebook voor het gigantische bedrag van 1 miljard dollar. De dienst beschikt over een miljard actieve gebruikers. Adam Mosseri zou op korte termijn de leiding willen overnemen. Op dit moment bekleedt Mosseri al een topfunctie binnen het sociale platform Instagram.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *