Apple Touch ID komt in Macbooks, trackpads en muizen?

Trackpad-Muis-Touch-ID
Snel je iPhone of iPad ontgrendelen gaat tegenwoordig heel gemakkelijk met de Touch ID sensor. Het lijkt erop dat deze vingerafdrukscanner ook onderweg is naar andere Apple-producten.

Het Taiwanese Apple.club.tw sprak bronnen die beweren dat Apple in de nabije toekomst Touch ID naar de Magic Mouse, Magic TrackPad en Macbooks wil brengen. Door deze sensor er in te verwerken wordt het mogelijk om je Mac te ontgrendelen met je vingerafdruk.

Apple Pay
Naast het ontgrendelen van je Mac(book) kan de sensor er ook voor zorgen dat je via Apple Pay iets kunt betalen nadat je vingerafdruk herkent is. Ook kunnen apps ervoor kiezen om Touch ID te accepteren als een alternatief wachtwoord.

Dat Macbooks in de toekomst uitgerust worden met de sensor is geen gek idee, maar bij de muis en trackpad zetten verschillende websites hun vraagtekens. Omdat deze twee accessoires draadloos zijn, neemt dit namelijk de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee. De informatie dient immers eerst draadloos vanaf de muis/trackpad naar de Mac verstuurd worden.

App
Mocht je niet kunnen wachten om je Mac te openen via Touch ID, dan kun je altijd nog een app downloaden waarmee je met de sensor op je iPhone of iPad de computer ontgrendelt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *