Internetgigant stelt gamelimiet in voor kinderen

Gamelimiet kinderen
De juiste manier om een (potentiƫle) verslaving tegen te gaan?

Dankzij de komst van computers, internet en dergelijken hebben we een nieuwe vorm van tijdsbesteding erbij gekregen. Helaas kan niet iedereen echter goed omgaan met deze nieuwe technologie, zo blijkt uit verschillende verslavingscijfers. In China neemt multinational Tencent wel heel rigoureuze stappen om verslaving bij de allerkleinsten tegen te gaan.

Het tech-bedrijf, dat onder andere bekend is van de in China zeer populaire sociale platforms QQ en WeChat, heeft namelijk een limiet ingesteld op haar populaire game Honor of Kings, dat over 200 miljoen maandelijkse gebruikers beschikt. Het favoriete spelletje van veel Chinezen is voor kinderen onder de 12 jaar nog maar 1 uur per dag te spelen.

Tencent neemt volgens Reuters deze maatregel omdat ouders en docenten bezorgd zijn over de verslavingsfactor van de game. Ook voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar is er ‘slecht’ nieuws: zij moeten na twee uur stoppen met Honor of Kings. Daarnaast komen er beperkingen op hoeveel geld kinderen mogen spenderen in het spel.

Alsof dat nog niet genoeg is, komt Tencent daarnaast met een anti-verslavingsprogramma. Hiermee wil het bedrijf voorkomen dat China straks overbevolkt is door werkelozen die liever de hele dag gamen. Een goede zet van Tencent of zijn het zwaar overdreven maatregelen?

EĆ©n reactie

  1. Zo lang een groot deel van een hele generatie kinderen opgroeit zonder ooit Ć©Ć©n opvoedkundig ‘nee’ van hun ouders te horen (want: stop ze maar weg achter een tablet, lekker makkelijk, geen gezeur, etc.) vind ik dit zeker een goed idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *