iOS 11 nu al populairder dan alle andere iOS versies

iOS 11
Het adoptiepercentage zal Apple echter niet heel tevreden stellen.

Een kleine drie weken heeft het geduurd: de overname van de troon door iOS 11 van haar voorganger, iOS 10. In de data van het bedrijf Mixpanel is te zien dat de nieuwste systeemsoftware van Apple op 47 procent van alle iOS-apparaten geïnstalleerd staat, tegenover 46 procent voor iOS 10.

Naast iOS 10 en 11 heeft iOS 9 ook nog redelijk wat aanhang. Uit de info van Mixpanel blijkt dat 6,7 procent trouw blijft (of simpelweg niet kan overstappen) aan iOS 9. Hoewel drie weken voor de nieuwe besturingssoftware van Apple vrij kort klinkt, verloopt dit proces in vergelijking met vorig jaar toch een stuk langzamer. Na twee weken haalde iOS 10 namelijk iOS 9 in.

Na twee weken zat iOS 11 pas op 38,5 procent van alle Apple iOS-apparaten. Dit kan wellicht iets te maken hebben met de problemen die Apple-gebruikers ondervonden met de nieuwe software. Inmiddels is iOS 11.0.3 uit, waardoor de meeste irritaties en bugs er echter al uit moeten zitten.

iOS 11 adoptie

De eerste grote update, iOS 11.1, moet twijfelende gebruikers overhalen om echt het nieuwe besturingssysteem binnen te halen. De update brengt namelijk nieuwe emoji met zich mee en herintroduceert een 3D Touch gebaar waardoor de App Switcher zich opent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *