iOS vs Android: welk systeem is kwetsbaarder?

Apple Vs Android: wat is veiliger?De competitie tussen Apple en Android leidt altijd tot verhitte discussies. Apple- en Android-gebruikers zijn het in ieder geval vaak niet met elkaar eens. Maar welk systeem is nu veiliger en beter bestendig tegen malware?

Veel mensen denken vaak dat Apple’s gesloten iOS-systeem veiliger is, maar een nieuwe studie heeft uitgewezen dat Android toch een stukje veiliger is. Checkmarx en AppSec Labs onderzochten de meest populaire applicaties in de Apple Store en de Google Play Store. Aan beide kanten kwamen er uiteraard veiligheidsrisico’s naar boven.

Volgens het onderzoeksrapport zijn 40 procent van alle iOS applicaties kwetsbaar op het gebied van systeemstabiliteit en databescherming. Van alle Android-apps was dat zo’n 36 procent. Natuurlijk is het verschil niet aanzienlijk groot, maar het is wel veelzeggend dat het gesloten ecosysteem van Apple niet veel veiliger is dan het open systeem van Google.

18 reacties

   • @Donstil: Goh, er wordt eens een keer iets “negatiefs” over Apple geschreven en het is ineens niet onderbouwd volgens jou. Verrassend. Anders klik je even op dat linkje in het artikel en download je het PDF rapport van de onderzoekers?

    • @ffw88: Ik gok dat hij doelt op de reactie van dragonforce. Hoe dan ook is het interessant om te zien hoe apple langzaam aan op gaat in de massa omdat het zich niet meer kan onderscheiden en zijn dominante positie verliest.

     • @luxaeterna: Je kan toch lezen? Er staat Apple, geen samsung. Misschien moet je je roze fanboy bril eens af doen, dan zal je zien dat de populariteit van apple aan het terug lopen is omdat ze zich niet kunnen onderscheiden. Hier mee zeg ik niet dat samsung dit wel doet. Dat jij met je roze bril gelijk die aanname doet is jouw probleem. Het aandeel apple staat 12% lager dan begin dit jaar en aangezien ze niets bijzonders op de markt weten te zetten zal dat nog wel blijven dalen. Er komen tenslotte steeds meer goede alternatieven op de markt. Samsung is net zo goed verkeerd bezig door belachelijke prijzen voor hun toestellen te vragen, maargoed dat is simpel op te lossen.

     • @MrSkyline: Tja, niet onderscheiden. Je kan niet blijven uitvinden. Wat heeft Samsung nog voor onderscheidende dingen gedaan, buiten een afgerond schermpje? Of Huawei? Of Sony? Of HTC?

      Trouwens verbazend om te lezen dat ik een apple fanboy ben, wist ik zelf niet! Maar mijn 5s is dan ook het enige apple product dat ik heb.

      Ik ben zowel “fanboy” van apple, als van huawei. iwatch en andere smartwatches vind ik dwaas, en mijn laptop is een asus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *