iPad 5: vijf dingen die je moet weten

iPad 5 in Space Gray
Eén van de slechtst bewaarde geheimen uit Cupertino is het uiterlijk van de iPad 5. Menig lekfoto en -video lieten zien wat de veranderingen zullen zijn, en ook afbeeldingen van de voorkant bleven niet uit. Tijd om eens onder elkaar te zetten wat we al weten.

1. Het uiterlijk van de iPad Mini
Zoals op tal van lekfoto’s inmiddels is te zien geeft Apple de nieuwe iPad het uiterlijk van de Mini mee. Oftewel, dunnere randen rondom het 9,7 inch scherm – dat een resolutie van 2048 x 1536 pixels blijft houden – en minder breed. Vanwege de kleinere bezels zal simpelweg de totale omvang van de tablet afnemen.

2. Dunner scherm
Volgens de Wall Street Journal krijgt het touchpaneel een speciale filmlaag waardoor het scherm een stuk dunner kan worden. Deze techniek wordt overigens ook al toegepast in de Mini.
Gelekte iPad 5-voorkant laat dunnere randen zien

3. Tot 33 procent lichter
Geruchtenverspreider Digitimes kreeg van Taiwanese toeleveranciers te horen dat de iPad 5 tot 33 procent lichter wordt dan de iPad 4. Dit komt vanwege de nieuwe schermtechniek waarbij het glas wordt bedekt door lagen ITO-film, waardoor er nog maar één backlight-balknodig is in plaats van twee. Samen met andere wijzigingen zorgt dit dus voor een niet misselijke gewichtsbesparing.

4. Lancering op 15 oktober
Het Franse MacGeneration meldt op basis van twee anonieme bronnen dat Apple op dinsdag 15 oktober een evenement optuigt om zowel de nieuwe iPad 5 als de iPad Mini 2 aan te kondigen. Apple zelf heeft dit nog niet bevestigd, en ook de uitnodigiginen voor dit Apple-feestje ontbreken nog, maar het zou in ieder geval in lijn zijn met de lancering van de huidige iPad 4. Die was ook in oktober.

5. Hij komt in de kleur Space Gray
Appel verwacht blijkbaar veel van de nieuwe kleur Space Gray. De grijstint werd voor het eerst getoond op de iPhone 5s, later ook op de iPod, en nu komt de notoire plaatjeslekker Sonny Dickson met een reeks foto’s van de iPad 5 in dezelfde kleur. We mogen daarom ook wel aannemen dat de iPad Mini 2 straks in dezelfde kleur komt. Foto’s!

[lg_folder folder=”Apple/0_Gelekt/iPad_5_Space_Gray/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *