‘iPhone 5c verkoopt slecht, productie teruggeschroefd’

 iPhone 5c
Hommeles bij Apple. De bouwvakkerstelefoon is minder populair dan gedacht, waardoor wederom de rem op de productie zou zijn gezet.

Het is niet de eerste keer dat ons berichten bereiken dat de iPhone 5c (vanaf €599) het minder goed doet dan Apple hoopte. Eerder al werd de Chinese productie van 300.000 exemplaren per dag naar 150.000 stuks teruggebracht. Nu meldt C Technology dat de productie bij de Chinese fabrikanten Pegatron en Foxconn zlefs is teruggebracht naar 80.000/90.000 stuks. Een vermindering van 75% ten opzichte van de lancering, al moeten we hier wel bijzeggen: het zijn vooralsnog geruchten. Geruchten van een site die het vaker bij het rechte eind heeft gehad, maar nog steeds onbevestigd.

iPhone 5s scoort

De iPhone 5s doet het daarentegen weer wél heel goed. Voor het vierde kwartaal zou Apple de productie daarom willen opschroeven. Kijken we naar de iPhoneverkoop in eigen land, dan zien we dat de verhouding bij Dixons als volgt ligt: 78,6% schaft een iPhone 5s aan, 21,4% gaat voor de kleurenregen van een iPhone 5c.

[lg_folder folder=”Apple/iPhone_5C_officieel/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

6 reacties

  1. Zowel de 5c en de 5s zijn beide ronduit maar weer een minimale update van de huidige iphones nou heb ik een 5 maar zie helemaal geen verandering waarom ik een 5s of 5c moet kopen totaal nutteloos modellen. Ze gaan steeds verder achteruit bij Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *