iPhone 6 verleidt minder Android-gebruikers dan voorgangers

iPhone-6-android
De iPhone 6 en 6 Plus weten volgens dit onderzoek minder Android-eigenaren over te halen om te switchen, dan bij vorige iPhones het geval was.

Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) vergeleek de lancering van de iPhone 6 met die van de iPhone 5. Hierbij werd gekeken naar de eerste 30 dagen na de lancering, en werden driehonderd kopers ondervraagd. Uit dit onderzoek blijkt dat het aantal mensen dat de overstap maakt van Android naar iPhone gedaald is.

Reden?
In 2013 hadden 65% van de mensen al een iPhone toen ze een nieuw exemplaar aanschaften, terwijl in 2014 al 82% van de mensen verknocht waren aan het Apple-kamp. Een reden voor deze flinke daling geeft het onderzoek niet aan, al kan het natuurlijk ook toevallig zijn dat er dit jaar gewoon meer Apple-fans onder de 300 ondervraagden zaten. Bekijk de resultaten van het onderzoek in onderstaande tabel.

iPhone-6-lanceringscijfers

Nog geen reacties

  1. Ik weet het niet hoor, maar om mij heen zie ik steeds meer mensen die hun iPhone 4, 4S of 5 hebben vervangen voor een Android toestel, vrijwel allemaal gaan ze voor de Samsung Galaxy S5 of de HTC One (M8), trouwens. Zou het de crisis zijn?

    • @RRRobert: Kan genoeg oorzaken hebben, maar ‘de crisis’ zou ik daarvoor niet aandragen. De concurrentie zit niet stil en heeft Apple inmiddels geëvenaard of voorbijgestreefd. Samen met de toenemende kennis van klanten van het product dat ze kopen, is de keuze voor een HTC One M8 of Galaxy S5 oid dan al snel gemaakt.

  2. zelfde verhaal hier, collega’s die vroeger nog iphone’s hadden zijn nu overgestapt op de Nexus toestellen of de OnePlus.
    Ik denk dat de constante prijsverhoging met de niet echt vernieuwende specs van de iphone hier voor iets tussenzit.

    Je gaat toch geen 899 euro uitgeven voor een 64gb versie terwijl je 300 euro betaald voor een 64gb OnePlus. Dat is dus een OnePlus voor jezelf, je vrouw én zelfs je maitresse i.p.v. een apple toestel voor jezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *