‘iPhone 7 gaat niet beter verkopen dan de iPhone 6s’

iPhone 7
Slecht nieuws voor Apple.

Diverse varianten van de nieuwe iPhone 7 bleken snel uitverkocht op het moment dat deze besteld konden worden. Volgens Ming-Chi Kuo van KGI Securities is dit echter een tijdelijke hype. De analist voorspelt dat de uiteindelijke verkopen voor Apple tegen zullen vallen.

Wanneer je de pre-order gekte van de iPhone 7 vergelijkt met de 6s dan is een daling van 25 procent in het aantal verkopen waarneembaar. Kuo verwacht dat Apple tussen de 70 en de 75 miljoen exemplaren van de iPhone 7 zal gaan verkopen. Daarnaast heeft het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino het voordeel dat concurrent Samsung zichzelf tijdelijk uitschakelde vanwege de verkoopstop van de Galaxy Note 7.

In tegenstelling tot voorgaande jaren pakt Apple dit keer een groter marktaandeel met de lancering van een nieuwe iPhone. Dit heeft te maken met het feit dat meer landen op verkoop dag één toegang hadden tot het toestel. Voorheen moesten Nederlanders naar Frankrijk of Duitsland reizen om als eerste de nieuwe iPhone in handen te krijgen. Dit jaar werd Nederland echter toegevoegd aan het rijtje landen dat als eerste de beschikking heeft tot de nieuwste smartphone van Apple.

Sinds dit jaar is de rek eruit. De iPhone verkoopt minder goed in vergelijking met voorgaande jaren. De 7 zal hier mogelijk geen grote veranderingen in gaan brengen, gezien de minimale veranderingen. De verwachting is dat Apple in 2017 met een iPhone zal komen met een gloednieuw design.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *