‘iPhone 8 krijgt gebogen OLED-display’

iPhone
De claim komt van een betrouwbare bron.

We weten dat er dit jaar drie iPhones op de markt worden gebracht. Alle speculaties wijzen hier namelijk op. Twee van deze iPhones krijgen een LCD-scherm, het andere model een gebogen OLED-scherm. Dit keer is het The Wall Street Journal dat met de claim komt. Laatstgenoemde iPhone zal de duurste van de drie worden. Eerder werd al gesproken over een prijskaartje van dik 1000 dollar.

Naast het OLED-scherm verdwijnt de thuisknop en maakt de traditionele Lightning-aansluiting plaats voor USB-C, aldus de krant. De berichtgeving komt overeen met eerdere geruchten, onder andere van Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Zoals het er nu naar uitziet is Samsung verantwoordelijk voor de OLED-techniek.

Later dit jaar krijgen iPhone-geïnteresseerden dus een zee aan keuze. De huidige iPhone SE, een iPhone 7s of 7s Plus, of toch die duurdere iPhone 8 waarmee Apple het tienjarig bestaan van de telefoon gaat vieren?

Foto: iPhone 6

20 reacties

   • @Donstil: Don’t hate the player … Hate the Game …

    Facts are facts Donstil, zelfs jij kan daar niks aan doen.
    Enne, heb zelf ook IOS hier in huis hoor. Van Ipad 1, 3 en air2 dus ik heb best wel wat IOS ervaring.

    Van de week nog, 1 subtitle bestand downloaden, uitpakken (zip) en op de NAS zetten.
    Wat een crime op de Ipad (air2).
    Op mijn android een eitje, alles native ondersteund (ook Zip) en hoef niet gebruik te maken van 4 verschillende apps en omslachtige methodes voor een basic handeling.

    Terkomend op de Iphone, je kunt de Iphone nauwelijks nog vernieuwend noemen de afgelopen 2 jaar.

    • @turbobrick: Lekker nuttig dat downloaden via een telefoon. Gebruik gewoon een laptop. Doe hetzelfde met een macbook air uit 2012. Gewoon openklappen downloaden … makkelijk hernoemen / selecteren / kopiëren etc etc etc. Een tablet of telefoon is niet handig. Dat jij dat doet wil niet zeggen dat 99.99% van de andere gebruikers dat ook doen of überhaupt willen op hun tablet of telefoon. Gewoon mkv filmpje downlollen … en met airplay afspelen op apple tv. Bewaren op externe “movie” schijf. Geen Nas voor nodig. De rest in de cloud … geen nas voor nodig … welkom in 2017

     Dat curved scherm hoeft niet van mij. Meer een gimmick. Zoveel nieuwe telefoons zijn er niet met curved scherm. Pixel ? P10 ? Nieuwe Sony ? … nah ….. niemand heeft interesse. Het zijn ook allemaal GERUCHTEN. Meestal zijn er nog totale onwaarheden 1 maand voor de iPhone presentatie. Dus dat ” Apple , welkom in 2015 / 17 ” is een beetje overdreven zeker wanneer bijna geen fabrikant curved schermen toepast ( goh waarom toch niet )

     Daarbij … het gaat niet om “curved scherm” maar de uitvoering / toepassing van het geheel. Gaat zelfs niet om het “eerste” zijn. Maar om de uitvoering en toepassing.

     Nope …. apple was niet de eerste met een vingerafdrukscanner …. Maar wel de eerste vingerafdruk die exact deed wat men ervan wilde en kon verwachten. Niks vegen over een sensor … of 3 keer proberen. Gewoon vinger erop en klaar. Werkte als een tierelier vanaf apple versie 1. Voorbeeldje … don’t shoot me 😉

     • @dgh74: nee, ik gebruik niet een laptop voor een simpele handeling die ik wel in Android kan doen.
      Dat is juist de bedoeling van een smartphone/tablet om bepaalde taken van een laptop over te nemen.
      Zeker als men beweert dat het een soort van vervanger is.

      Bewaren in de cloud ? Welkom in 2017, je kan je nieuwe iphone niet eens backuppen met de icloud want je kan er net een excel sheet in kwijt en dan staat ie vol met je 5GB.
      Oh wacht, je betaald ‘slechts’ 1 euro per maand … Joepie, heb je 50GB.
      Beetje backup van een smartphone en je bent de helft van je 50GB kwijt en bovendien zijn dat soort capaciteiten niks voor moderne video opslag.

      Een NAS is mijn eigen cloud die nergens afhankelijk van is en tenminste fatsoenlijke opslag bied en snel.

      Curved hoeft niet … Draadloos laden onzin … en ga zo maar door.
      Alles wat men niet heeft is onzin totdat ze het hebben. Hebben we ook gezien met widgets in IOS, waterproofing, notifications, NFC, en ga maar door.

      Ik ga wel voor curved wat ik heb gewoon meer scherm in een compacter formaat, simpel.
      Mischien houd jij wel van bezels maar ik vind dat niet meer van deze tijd.

     • @turbobrick: cewl … dus je download een mkv met je laptop …. en voor het gemak de subtitles met je android … cewl

      Icloud backup … makkie de kakkie in 5 gb ( voor systeembackup ). De rest zonder issue in Stack ( gratis 1 terra ). Jup welkom in 2017.

      Heb nix gezegt over bezels ( hoe minder hoe beter ) maar alleen over curved. Wil ECHT draadloos laden en geen ” bedraad draadloos”. En ik heb bezels die ik liever niet en kan niet echt draadloos laden … en dat wil ik … als je tenminste kan lezen en begrijpen.

      Dus je opmerking over “wat je niet hebt” slaat nergens op. Net als veel van je andere ondoordachte responses.

     • @dgh74: Waar staat dat ik een laptop gebruik om te downloaden ?
      Weleens van apps gehoord ? Alles vanaf 1 ding device, altijd en overal.

      Nogmaals, in IOS kan je basic functies niet doen .. Allemaal workarounds net zoals jouw backup methode waarbij je het gaat verdelen en je niet in 1x de boel kan backuppen en terug zetten.
      Kan je vanaf een clean system weer alle data terug zetten ipv alles in 1x. Ja lekker handig.

      Jouw visie van echt draadloos laden kennen we, je geloofd echt in sprookjes.

  • @turbobrick: jij hebt een nieuwe kalender nodig het is inmiddels 2017, of je moet nog aardig wat afscheuren. Wel bij het oud papier stoppen heh, dat is nuttig voor het milieu anno 2017.

   Goed dan nu een nuttige bijdrage:
   Why? Een groter scherm door evt kleinere bezel kan z’n nut nog hebben, maar een gebogen scherm is werkelijk nutteloos. Mooi staaltje van laten zien wat je technisch kunt, maar voegt niks toe aan gebruiksgemak.
   Oh en ik zal er gelijk bij zeggen dat dit mijn mening is.

 1. “en maakt de traditionele Lightning-aansluiting plaats voor USB-C”

  Was altijd gedoe met mijn vriendin (ex Samsung S6 Edge eigenaresse) dat we elkaar lader niet konden gebruiken en je hebt je hele auto en huis vol liggen met verschillende kabeltjes en alles is verschillend en dit past alleen in mijne en dat past alleen in hare…
  Heeft ze nou een iPhone 7 Plus omdat die mooier was dan de 7 Edge “en dat scheelt weer met die kabeltjes”. Dus probleem 1 is subjectief en probleem 2 is bij deze opgelost.
  Had Apple dat niet eerder kunnen bedenken?

  Ik hoop dat Apple zijn fouten realiseert en de iPhone 7s/8 weer gewoon een jackplug geeft. Maar ik vrees dat ik tegen die tijd weer een Samsung eigenaar ben. Het is niet mijn fijnste periode van telefoon eigendom, toen ik de S6 Edge had, maar die S8 ziet er gaaf uit en Apple gaat echt compleet de verkeerde kant op.

  Zoals laatst opgepikt, het lijkt alsof ik “the last 6sful iPhone” hier in handen heb…

  • @mercedesclk350: Apple is idd de weg kwijt.

   Halen ze de audio jack weg op de IP7 want via lightning was oa de audio kwaliteit beter, en toen kwamen ze 2 maanden later met de nieuwste MBpro met een audio jack !!
   Waarom dan daar ook geen lightning op ?
   Je kunt niet eens je IP7 opladen op je nieuwste MBpro ….

   Nu gaat de lightning dan toch van de IP weg voor UsbC, leuk voor al die mensen met hun connected auto met kabel voor het laden en hun dure Premium Audio docks en dergelijke.
   Eerst genaaid met 30pins > Lightning en dan nu weer naar wat anders.

    • @luxaeterna: Ja een nieuwe weg naar hun infinity loop mischien, maar niet naar de naieve trouwe klant want die kan het heen en weer krijgen.

     Grappig om te zien hoe volgzaam ze zijn terwijl hun baas helemaal niet naar hun luistert en met dingen komt waar de fans eigenlijk helemaal NIET om vragen.
     Tja, als je genoeg schapen hebt dan zal je idd goed blijven verdienen … Geniet er maar van !

 2. Thuis-knop verdwijnt en wordt geïntegreerd in scherm -> Moto G
  (curved) OLED display -> Galaxy S6 EDGE
  Iris scanner -> Microsoft 950 XL
  USB-C -> Huawei Nexus 6P
  Draadloos laden -> Galaxy S6

  Het trucje “bestaande technieken bij elkaar schrapen en in 1 device proppen” kon in 2007 nog maar anno 2017 is het toch echt tijd om zelf met iets te komen Apple….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *