iPhone als vervanger van de identiteitskaart

iPhone als vervanger van de identiteitskaart
Kan die kaart mooi thuisblijven.

Het is anno 2019 bijna onmogelijk om geen dikke portemonnee te hebben. Dan hebben we niet over contant geld, maar over alle pasjes. Een zorgpas, een bankpas, wellicht een creditcard. Als je geen rijbewijs heb, moet je ook een identiteitskaart met je meedragen. Het maakt van de portemonnee in je broekzak een dikke sjaak met de vele pasjes.

iOS 13 helpt de pijn verlichten. Dankzij NFC-technologie kan de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem gebruikt worden als identiteitskaart. Althans, in Duitsland is dat zo. Onder andere op publieke plekken zoals een vliegveld kan een bevoegd persoon je iPhone scannen als identiteitskaart.

Dit kan ook handig zijn als je geen portemonnee op zakt hebt. Je telefoon heb je waarschijnlijk altijd op zak. Wanneer de politie vraagt naar identificatie heb je enkel je iPhone nodig. Zodra Apple iOS 13 in het najaar heeft uitgerold en wanneer de AusweisApp2 van de Duitse overheid beschikbaar is gesteld kunnen inwoners in het land zich met een iPhone identificeren.

6 reacties

    • @ffw88: het maakt geen reet uit welke telefoon je hebt. Geen enkel telefoon wordt op dit moment geaccepteerd als identiteitsbewijs. Dus je kan die mogelijkheid al wel alllllaaaanngggg hebben maar, er niets aan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *