iPhone als vervanger van de identiteitskaart

Auteur: , 6 Reacties
iPhone als vervanger van de identiteitskaart

Kan die kaart mooi thuisblijven.

Het is anno 2019 bijna onmogelijk om geen dikke portemonnee te hebben. Dan hebben we niet over contant geld, maar over alle pasjes. Een zorgpas, een bankpas, wellicht een creditcard. Als je geen rijbewijs heb, moet je ook een identiteitskaart met je meedragen. Het maakt van de portemonnee in je broekzak een dikke sjaak met de vele pasjes.

iOS 13 helpt de pijn verlichten. Dankzij NFC-technologie kan de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem gebruikt worden als identiteitskaart. Althans, in Duitsland is dat zo. Onder andere op publieke plekken zoals een vliegveld kan een bevoegd persoon je iPhone scannen als identiteitskaart.

Dit kan ook handig zijn als je geen portemonnee op zakt hebt. Je telefoon heb je waarschijnlijk altijd op zak. Wanneer de politie vraagt naar identificatie heb je enkel je iPhone nodig. Zodra Apple iOS 13 in het najaar heeft uitgerold en wanneer de AusweisApp2 van de Duitse overheid beschikbaar is gesteld kunnen inwoners in het land zich met een iPhone identificeren.6 reacties

Wat blijkbaar met een Android al laaaaaang mogelijk is. Ze lopen weer eens achter de feiten aan.

https://www.ausweisapp.bund.de/mobile-geraete/
@ffw88: het maakt geen reet uit welke telefoon je hebt. Geen enkel telefoon wordt op dit moment geaccepteerd als identiteitsbewijs. Dus je kan die mogelijkheid al wel alllllaaaanngggg hebben maar, er niets aan hebben.
klopt en ios bestond al toen er van android nog geen sprake was , wie loopt er achter de feiten aan ?
@gorre: oh ja ?? doe je research eens en dan zie je dat je onzin kletst.
@turbobrick: OS 1/1/07 samen met iphone 1 ( ook de eerste ECHTE smartphone , de rest loopt achter de feiten aan) , android 1.0 13/08/2008 , ik reken geen testversies mee maar werkende versies op een smartphone
@gorre: kijk hier maar eens naar:

http://techizblogsg.weebly.com/which-came-first-ios-or-android.html

En zo zijn er meerdere bronnen.
Dat de iPhone wellicht de eerste smartphone was doorspekt met touch is wellicht een feit maar de smartphone ansich was er ver voor IOS en dus de Iphone.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).