iPhone X Flex: is het tijd voor een opvouwbare iPhone?

iPhone X Flex
Laten we eerlijk wezen: de iPhone is sinds 2007 eigenlijk amper veranderd. Dit concept gooit het design eens flink op de schop.

Ja, de iPhone werd de laatste jaren steeds groter, kreeg een betere camera, werd sneller en kan veel meer dan in 2007. Maar in de basis heb je nog steeds een rechthoekig toestel met een touchscreen aan de voorkant en een camera aan de achterkant. Gelukkig zijn er genoeg designers die meer lef hebben dan Jony Ive.

Neem de opvouwbare iPhone van Techconfigurations die je in drie verschillende standen kunt gebruiken. Je kunt ‘m inklappen, dan beschik je zowel voor als achter over een 5-inch AMOLED-scherm. Klap je ‘m helemaal open, dan kun je in de iPad-modus los op een 8-inch 4K-scherm. Het mooist van alles: de schermen lopen helemaal naadloos in elkaar over.

De derde en laatste modus is de laptop-stand, waarin de ene helft van de smartphone dienst doet als scherm en de andere als toetsenbord. Zo heb je alle ruimte om te typen en dat is zeker voor mensen die veel onderweg zijn heel erg handig. Onder de motorkap zit een Apple A13-chip en 8GB werkgeheugen, zodat alles vloeiend werkt.

[gv data=”pa8YIWN0k8c”][/gv]

12 reacties

 1. ziet er mooi uit, maar die Apple gekkies moeten hier nog lang op wachten.
  Eerst krijg je uiteraard de Android (echte) telefoonbouwers, die dit op de markt brengen, waarna Apple hier mee komt, en vervolgens een hele show maakt om dit te slijten aan de Apple schapen die weer een nacht in de rij liggen…

  • @pawarana: er komt eerst een bedrijf zoals samsung met dit concept. bizar veel geld in gestoken, 2 uitkomsten: het ziet er niet uit omdat de schermen niet in elkaar doorlopen of
   na enkele maanden stopt alles ermee, gaat ie in een scherm weergave die je helemaal niet wilt, en uiteindelijk ontploffen er 5.

   3 jaar later komt apple. ik neem het ze dan niet van harte dat ze het als hun eigen, revolutionaire idee aanstippen, maar het werkt wel gewoon.

   samsung deed dit met zowel vingerscan als gezichtsherkenning, beide met de 2e uitkomst. vriend van me had een samsung (ik denk de s5) waarvan er 3 mensen in de klas waren die em openkregen. zonder een code in te tikken.

   • @luxaeterna: wat ziet er anders uit dan. ?
    Lauch deck dat iets anders is ? 2 pixels anders bij een icoontje.

    Ja de updates … We hebben gezien hoe fijn die waren met IOS11 … Meer bugs en battery issues dan echte winst.

    Nee, doe mij maar een OS dat gewoon werkt ipv een OS met veel updates en issues.
    BTW, in september 2018 krijg je pas een. Normaal werkende notificatie systeem … Bedoel maar.

    • @turbobrick: Nee hoor, heb hem nu al. Werkt gewoon prima, die update.

     IOS en Android hebben beide hun voor en nadelen. Ik vind persoonlijk iOS veel prettiger. Ik weet dat er met Android veel meer mogelijk is, maar vind de vaste layout van Apple prettiger. Bij mijn Androidtoestellen moet ik nog altijd alle apps, widgets en dergelijke plaatsen. Altijd een een rommeltje. iOS is lekker opgeruimd. Daarbij vind ik Android wat ‘kinderlijker’ ogen, met de vele felle kleurtjes en dergelijke. Het zal ongetwijfeld beter zijn, maar niet voor iedereen.

     • @willeme: Willem, niemand op deze planeet kan ff 1 2 3 de boel updaten naar de IOS12 beta via de reguliere vertrouwde manier.
      Moet je wat meer voor doen en het merendeel van de users wacht op de reguliere push update van Apple en zitten dus gewoon op IOS11 nu.
      Gaat er meer om dat je op een paar maanden na 2019 pas een normaal werkende notificatie systeem hebt terwijl je jaren hebt lopen klooien ermee.

      Out of the box hoef je met Android niks aan te passen maar het mag en kan.
      Launchers genoeg en je hoeft niet te wachten totdat Tim Cook bepaald dat jij in 2020 klaar bent voor een Dark Theme ofzo.

      Laten we niet vervelend doen, qua vormgeving is IOS practisch al 10 jaar hetzelfde. Dat je dat prettig vind is prima maar je hebt ook totaal geen keuze want je kunt niets maar dan ook niets aanpassen muv de achtergrond.

     • @turbobrick:

      Tsja, ik denk dat beide bedrijven enorm groot zijn en een waanzinnige R&D-afdeling hebben. Bij Apple zijn ze erachter gekomen dat die punten die jij zo graag wilt hebben niet zo relevant zijn voor de klanten van Apple. Dat klopt ook, want ik zie niet echt toegevoegde waarde in die dingen de je noemt. Let wel: voor mij moet het simpel, duidelijk, storingsvrij en vloeiend gaan. Ik kan mij voorstellen dat er klanten zijn die veeleisender zijn.

      Bij Android klanten blijkt er wel veel meer variatie gewenst te zijn. Op zich ook niet erg, want Android moet op een enorm aantal verschillende type telefoons kunnen draaien. Het is immers een populairder OS.

      Dat iOS er nog altijd hetzelfde uitziet ben ik niet helemaal met je eens. Laatst even mijn iPhone 4 opgestart en dat ziet er compleet anders uit. De layout is wel min of meer gelijk, mocht je dat bedoelen. Maar dat is bij Android testellen ook niet echt heel anders.

      Kortom, beide fabrikanten passen toe wat voor hun klanten belangrijk is. Als ik jouw reacties lees, zou ik maar ver bij de Apple Store vandaan blijven ;-).

     • @turbobrick: huh? Felle kleuren bij Android? Maar een paar jaar geleden introduceerde juist Apple de zuurstokken icons. Extreem felle kleuren icons. Ik heb zowel een iPhone als een Android, en irriteer mij juist mateloos aan die te fel gekleurde icons in iOS. Moet ik wel toegeven dat ik in Android een skin gebruik waarbij je alleen de lijnen van de icons ziet. Zeer strak en rustig uiterlijk. Ik hoop dat dit ooit ook kan op een iPhone, dan kan die ook naar eigen stijl en smaak ingericht worden. Het ziet er nu echt niet uit zo’n ratjetoe aan verschillende kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *