iPhone XS binnenkort eindelijk normaal op te laden

iPhone XS heeft een laadprobleem
Ja hoor, Apple heeft een oplossing voor Chargegate in de maak.

Het is toch een behoorlijke teleurstelling als blijkt dat je peperdure iPhone XS niet goed werkt. Toch was dat het geval, zo bleek al vrij snel na de release. Zodra het scherm uit gaat, werkt in sommige gevallen de oplader opeens niet meer. Toch knap lastig als je een fanatieke iPhone-gebruiker bent.

Apple heeft nog niet in het openbaar gereageerd op de problemen, maar in de tweede betaversie van iOS 12.1 zit een fix die ervoor moet zorgen dat je weer ongestoord kunt opladen. Dat melden zowel MacRumors als iMore, dus reken er maar op dat het klopt. Wat er precies verandert is onduidelijk, maar dat is ook bijzaak, toch?

Je kunt iOS 12.1 voorlopig alleen installeren als je een ontwikkelaar bent of deelneemt aan het publieke testprogramma van Apple.

6 reacties

 1. Chargegate!? Doe niet zo absurd overdreven! Het gaat hier om een bug in een telefoonmodel, niet om obstructie van de rechtsgang op nationaal niveau.

  • @koeberg: jup overdrijven is ook een vak. Zoals gebruikelijk op zeer beperkte schaal en het is een IOS / software bug.

   Overal zitten nu eenmaal bugs is … van games tot peperdure teslas. Mijn dure tv heeft na 3 jaar nog haperende software.

   Ja dit is vervelend … maar nogmaals … overdrijven is ook een vak

 2. En bij iOS 12.1  krijg je er weer een lading nieuwe bugs bij die niet in iOS 12 zaten om vervolgens met iOS 12.2 te komen die weer het e.e.a. fixt maar ook weer van alles mis is etc…

 3. “Apple heeft nog niet in het openbaar gereageerd op de problemen”

  Consumer experience, Premium, Kwaliteit, service… jaja… (Publiekelijk reageren zodat de comsument in ieder geval IETS weet, is toch de kleinste moeite?? Maar natuurlijk “kan” dat slechte PR zijn (doen ze toch zelf)..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *