‘iPhones nemen volgend jaar pas afscheid van de notch’

'iPhones nemen volgend jaar pas afscheid van de notch'
Bij Apple lopen ze nog een beetje achter.

Dit jaar is er een duidelijke verschuiving waarneembaar met het onderwerp ‘notch’ of ‘inkeping’. Een dikke vette notch, dat kan toch echt niet meer. Samsung heeft met de Galaxy S10 gekozen voor een subtiele inkeping, Huawei voor een druppel-notch, OnePlus en nog een aantal andere merken voor een volledig scherm: de selfiecamera is een pop-up systeem geworden.

En wat voor innovatie kunnen we uit de hoek van Apple verwachten? Voorlopig nog weinig als we Apple-analist Ming-Chi Kuo via MacRumors mogen geloven. De analist stelt dat Apple dit jaar niets groots gaat wijzigen aan het onderwerp van de iPhones. Er komen drie iPhones en ze zullen alle drie nog een grote notch krijgen. Pas in 2020 met de iPhone 12 zullen alle inkepingen verdwijnen meent de analist.

Daarmee lijkt Apple een goed jaar achter te lopen op de concurrentie. Apple zou een camera in het display willen verwerken, maar die techniek zou in september met de komst van de iPhone XI nog niet rijp genoeg zijn. Apple-fans zullen dus nog ruim een jaar geduld moeten hebben. Een iPhone zonder notch komt pas in september 2020, als we de geruchten mogen geloven.

2 reacties

  1. Dit is geen nieuws.
    Het is al jaren bekend dat Apple achteraan loopt mbt innovatie de laatste jaren.
    Alleen de prijzen ondergaan structureel een wijziging ieder jaar, omhoog welteverstaan.

  2. Gokje: drie maanden na de presentatie van de modellen voor 2019 gaan we hier weer lezen dat de toeleveranciers blijven zitten met onverkochte schermen e.d., als gevolg van de tegenvallende verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *