Is de concurrentieslag tussen Netflix en Apple TV+ al begonnen?

netflix-airplay-onmogelijk
Netflix-app ondersteunt AirPlay ineens niet meer.

Dat Apple met haar eigen TV streamingdienst wat los gemaakt heeft is duidelijk. Het grote aanbod van programma’s kan niet verhullen dat Netflix besloten heeft niet mee te doen. Ook het feit dat Apple Netflix waarschijnlijk niet koopt, maar wel beconcurreert, kopen maakt dat er wat animositeit tussen partijen is.

Veel critici denken overigens dat Netflix en Apple niet veel van elkaar te duchten hebben omdat Apple geen voorstander is van ‘sex, drugs & rock ’n roll‘. Toch lijkt het dat partijen nu de concurrentiestrijd met elkaar aangaan.

Wie namelijk via zijn iOS de Netflix-app opstart en vervolgens probeert de film of serie van zijn keuze te bekijken op zijn tv via AirPlay komt sinds vanochtend bedrogen uit. Er verschijnt de droge mededeling dat dit vanwege technische beperkingen niet mogelijk is.

Of de technische beperkingen door Apple of door Netflix zijn ingesteld en waarom dit gedaan is legt Netflix verder niet uit. Aangezien deze actie niet in het voordeel van de kijkers is vermoed ik dat men toch probeert het elkaar op deze manier lastig te maken. Dat zou jammer zijn, want uiteindelijk is de gebruiker van dit soort ‘spelletjes’ de dupe.

6 reacties

 1. Chromecast dongel aanschaffen en klaar. Of gewoon kijken via de tv-decoder of via de smart tv app.

  Laat die monopolistische geldwolven uit Cupertino toch lekker stikken…

  • @rrrobert: Lekker op Apple bashen zonder wat zoekwerk te doen… Alsof Netflix en Google geen monopolistische opportunisten zijn.

   Mensen zoals jij zijn verbazend simpele populisten.

 2. Geen idee wat de echte oorzaak is, maar lijkt mij toch sterk dat Netflix dit zelf veroorzaakt heeft… dat zou namelijk DE manier zijn om je klanten naar Apple TV te jagen…

  • @kees66: En toch is het dat wat juist is gebeurd.

   Als ze hiermee denken dat ze de apple users naar een andere oplossing gaan jagen, dan hebben ze volgens mij een verkeerde inschatting gemaakt. Ik ben benieuwd wanneer ze dit weer gaan ondersteunen, het zal niet te lang duren.

   • @royaledeluxe: Denk dat dit weinig met gebruikers wegjagen te maken heeft.
    Netflix leeft van data. Airplay 2 deelt deze data niet met netflix. De manier hoe netflix dit aanpakt is best regelreus om dan maar die dienst helemaal uit te zetten. maar ja… Chromecast for the win 🙂

    maar ik begrijp het wel.

   • @royaledeluxe: Het lijkt mij realistischer dat monopolist Apple, in afwachting van hun eigen dienst, de concurrentie alvast ‘kreupel’ aan het maken is, bijvoorbeeld door de functionaliteit ineens niet meer beschikbaar te stellen voor bepaalde applicaties of er ineens een onrealistische tarieven voor in rekening te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *