‘IS gebruikt Telegram vanwege betrouwbare versleuteling’

IS gebruikt Telegram
Of het iets is om trots te zijn weten we niet, maar Telegram-oprichter Pavel Durov heeft bevestigd dat IS zijn berichtendienst gebruikt.

Telegram staat bekend als het veilige broertje van Whatsapp. De versleuteling van het netwerk is ontzettend sterk, omdat Durov wil dat de privacy van zijn gebruikers altijd gegarandeerd is, zo liet hij weten tijdens TechCrunch Disrupt. In principe zijn de berichten die je via Telegram verstuurt daarom niet af te tappen door inlichtingendiensten. Nu blijkt dat ook terroristen daar dankbaar gebruik van maken, want IS-strijders maken volgens Durov veelvuldig gebruik van zijn platform.

“Ik vind privacy uiteindelijk belangrijker dan onze angst voor terrorisme. Als je kijkt naar IS, dan weten we dat het oorlog is in het Midden-Oosten. IS vindt altijd wel een manier om onderling te communiceren, dus ik voel me er niet schuldig over dat ze Telegram gebruiken. Wij doen wat juist is: de privacy van onze gebruikers beschermen.”

2 reacties

 1. Ik ben het wel eens met hun argument, als het telegram niet is dan vinden ze wel iets anders.
  Ik ben in ieder geval blij met telegram, prima app. Al heb ik wel het vermoeden dat zowel de NSA als CIA wel een manier hebben gevonden om het af te tappen. Die zitten natuurlijk ook niet stil.

 2. Telegram.

  Eigendom en onder controle van de Rus Pavel Durov toch?
  Die heeft bij zijn vorige project VKontakte de prive communicatie en gegevens van Oekraïnse opstandelingen in grote getallen geleverd aan de FSB (vroeg KGB)

  Die Durov is daarna multimiljonair gemaakt door 2 persoonlijke vrienden van Putin. Twee oligarchen Usmanov en Tavrin,

  Usmanov die met zijn honderden miljoenen roebels via Durov met een Amerikaanse trust (Digital Fortress fund) het project Telegram laat sponsoren .(Usmanov is Eigenaar o.a. Mail.ru en heeft gestudeerd aan de prestigieuze Moscow State Institute of International Relations, dé vooropleiding voor de vroegere KGB, en is dikke vriendjes met Putin.)

  Als ISIS Telegram gebruikt is het ongetwijfeld zo dat de -westerse- bombarderende coalitie, geen informatie uit die stroom krijgt, maar de russen vrij zeker. Daarvoor hoef je alleen maar kort te kijken naar de financiële stromen die Telegram financieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *