Japan wil 8k TV-uitzendingen starten in 2020

8K televisie Japan
Tja, in Japan houden ze nou eenmaal van vooruit plannen. Tijdens de Olympische Spelen in 2020, waar Tokio kansmaker is als gaststad, willen ze de uitzendingen in een resolutie van 7680×4320 pixels vertonen.

Niet slecht als je bedenkt dat de huidige full-hd-resolutie maar 1920×1080 pixels heeft. Maar het ministerie van Binnenlandse Zaken wil eerst een tussenstap maken met 4k-uitzendingen (resolutie van 3840×2160 pixels) tijdens het WK voetbal in 2014. Zowel de uitzendingen van de OS als het WK zullen via de publieke omroep NHK plaatsvinden.

Maar ja. Tegen die tijd moeten er natuurlijk wel televisie’s beschikbaar zijn die deze hoge resolutie aankunnen. De Japanse overheid spoort tv-producenten dan ook aan om zo snel mogelijk dit soort 8k- en 4k-televisies op de markt te brengen. Kom maar op!

In beide gevallen zal Japan het eerste land zijn die het mogelijk maakt om deze hoge resolutie te realiseren via televisie-uitzendingen. Eerder opende Japan ook al een 4DX-bioscooptheater.(via: advanced-television.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *