Je smartphone opladen in 5 minuten – volgend jaar kan het!

StoreDot Flashbattery
Gaat dit de wereld van elektronica veranderen?

Israëlische start-up StoreDot gaat waarschijnlijk volgend jaar beginnen met de productie van speciale smartphonebatterijen die binnen 5 minuten opgeladen zijn, zo meldt de BBC. De FlashBattery zou zomaar de wereld kunnen veranderen.

De baas van het bedrijf stelt dat bepaalde materialen gebruikt in de batterij voor non-traditionele reacties zorgen waardoor het razendsnelle opladen mogelijk is. Door het gebruik van nano-materialen en een (geheime) organische stof is de batterij anders dan andere accu’s. Gaat deze technologie straks in ieder draadloos elektronisch apparaat zitten?

Scepsis

Nou, er zijn uiteraard sceptici. Zo stelt tech-analyst Ben Wood: “Risico’s nemen als het gaat om batterijen kan behoorlijk tegenvallen. Ik zou zeggen dat ervaring heeft geleerd dat je altijd sceptisch moet blijven.” En natuurlijk, eerst zien, dan geloven.

Je zou bijvoorbeeld kunnen redeneren wat er met razendsnel opgeladen batterijen gebeurt: Die worden heet. Hoe heet een FlashBattery wordt, is niet bekend. Wordt de accu daadwerkelijk te heet, dan zou dat de performance van de batterij zelf, of het bijbehorende apparaat kunnen aantasten.

Tevens zou de batterij nog wat aan de grote kant zijn. Voordat de technologie dus gangbaar wordt voor onze uitzonderlijk dunne smartphones, moet er wellicht nog wat doorontwikkeld worden. De onderstaande video van de chief van StoreDot suggereert overigens dat er geen enkel nadeel aan de technologie zit. De waarheid zal in het midden liggen.

[gv data=”vSl65pEYU-4″][/gv]

Toepassingen
De twijfels betreffen zowel de vermelde korte termijn waarop de batterijen gemaakt moeten worden, alsmede de werking van de batterij zelf. Mocht de nieuwe technologie daadwerkelijk zo goed werken als men beweert, gaat dit daarentegen grote gevolgen hebben voor de wereld van elektronica, de wereld op zich, dus.

Zo laad je je (potentiële) Tesla Model 3 wellicht in 2018 binnen een uurtje volledig op. Door je smartwatch een minuutje op de oplader te leggen, kun je er weer een dag tegenaan. Je knalt je laptop ’s ochtends een half uurtje aan de lader en je maakt de hele dag Minecraft-Tesla’s. De toepassingen zijn eindeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *