Jeff Bezos’s vermogen: $100.000.000.000,-!!

Ik zou ook zo kijken met 100.000.000.000 dollar vermogen
Twaalf cijfers?! Ik ben blij als ik twaalf euro op m’n bankrekening heb!

Eind vorige maand schreven we in dit artikel over de strijd tussen de rijkste man op aarde – Amazon-topman Jeff Bezos – en de runner-up Bill Gates. Hoewel ik de Microsoft-topman zeer sympathiek vind, gaat de officieuze prijs van ultramiljardair nu toch naar Jeff Bezos.

De Amerikaan moet vrijdag ongetwijfeld een fles champagne van 300 jaar oud hebben geopend ter ere van een nieuwe mijlpaal. Bezos had aan het einde van de beursdag namelijk een vermogen van een kaakdroppende $100 miljard dollar. Ik ga het gewoon nog een keer tikken: $100.000.000.000 dollar!

Weet je wat, die fles champagne was waarschijnlijk niet alleen 300 jaar oud, maar tevens verzegeld met lint gemaakt van de blinde darm van Tutankhamun, opgeborgen in een met diamanten versierde slagtand van een uitgestorven sabeltandtijger en genuttigd uit een van dodo-schedels gemaakt champagneglas, rustend op de billen van Kim Kardashian. Althans, dat zou ik met dat vermogen doen… Omdat het kan.

Het is voor het eerst sinds 1999 dat een persoon de grens van $100 miljard overschreed. Toentertijd was het Bill Gates die het hierboven beschreven decadente feestje mocht bouwen. Bezos is overigens de verbreker van nog een record, want met $33 miljard dollar in één jaar is dit de snelste stijging in vermogen aller tijde.

Meer lezen over de belachelijk rijke stinkerd? Op dit lijstje van TIME staat hij staat hij op nummer 2 van de meest invloedrijke techmensen ter wereld. Bill Gates is namelijk niet de enige uitdager van een van Bezos’ titels, want ook Elon Musk is met hem verwikkeld in een intergalactische strijd.

Foto @Flickr/VernonChan

3 reacties

  1. Maar goed dat Bill Gates al wat weggegeven heeft, anders was die waarschijnlijk toch kampioen ver plassen, met de helft meer van deze meneer.
    Ach, het zijn cijfers die leuk staan, maar het is eigenlijk alleen marktwaarde en de waarde van het huidige geld is erg laag in waarde en op deze manier gaat het nog wel even door, met de ontwaarding van het geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *