Bitcoin (BTC)

John McAfee gaat strijd met Bitcoin aan vanuit gevangenis

Bitcoin (BTC)

John McAfee blijkt ook in de gevangenis een liefhebber van cryptomunten met humor.

Toen het nieuws bevestigd werd dat John McAfee inmiddels de virussen in een Spaanse cel te lijf moet gaan voorzagen we al dat hij zijn laatste woord nog niet had gesproken. Dat blijkt te kloppen. De onthulling van gevoelige informatie blijft (nog) achterwege, maar stil is het allerminst. Via zijn vrouw deelt hij namelijk een soort van gevangenisdagboek. Ondanks zijn gevangenschap leest het nog steeds als een schelmenroman.

John McAfee over zijn arrestatie

In zijn communicatie staat hij uiteraard stil bij zijn arrestatie. Hij laat zien wat hij als verdediging aan zal voeren.

Over de machthebbers die hem gearresteerd hebben heeft hij ook iets te melden.

John McAfee heeft het onder omstandigheden best naar zijn zin

Naast zijn formele verdediging geeft hij een inkijkje in zijn belevenissen in de gevangenis. Zijn gevoel voor humor is hij daarbij nog niet verloren.

Concurrentie voor de Bitcoin?

Tussen alle bijzonderheden door blijkt hij ook nog niet klaar te zijn met de wereld van de cryptomunten. Hij meldt namelijk het volgende:

En hiermee maakt John McAfee weer een bijzonder stukje geschiedenis. Hij wil namelijk een zogenaamde privacycoin (waarbij men dus zo anoniem mogelijk blijft) gaan opbouwen vanuit de gevangenis. De Ghost is onderdeel van een groter aantal ‘anonieme’ devices. Zo ontwierp McAfee al een smartphone die volgens hem niet te traceren is en een anonieme cryptobeurs. Met deze cryptomunt zou er dus ook anoniem betaald kunnen worden. Daarmee lijkt hij na zijn plotselinge afkeer van de Bitcoin een nieuwe weg in cryptomunten ingeslagen te zijn.

De live koersen van de Bitcoin en andere cryptomunten, die ik vandaag om 10.10 uur vastlegde, laten zien dat de Bitcoin, in tegenstelling tot de meeste andere bekende cryptomunten, licht positief aan de nieuwe week begint.

Om het af te leren delen we nog één bijzondere quote van McAfee in gevangenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *