Steeds meer internet via kabel, ten koste van DSL

Kabel kielzog DSL
Al lange tijd is DSL de populairste internetaansluiting in Nederland, maar dat lijkt niet lang meer te duren; kabelinternet maakt een inhaalslag.

Het aantal internetverbinding via DSL is afgelopen kwartaal met 1,1% gedaald naar 3,14 miljoen. Het marktaandeel van kabel steeg daarentegen met 1% tot 2,99 miljoen internetaansluitingen. Als deze trend zich voortzet zal kabel uiteindelijk DSL voorbijstreven en in Nederland gelden als de voornaamste internet aansluiting.

De reden voor deze ontwikkeling hangt hoogstwaarschijnlijk samen met de niet beloofde snelheid van DSL-verbindingen. Glasvezel kende met een stijging van 6% echter de grootste groei in het marktaandeel. Het totale aantal breedbandaansluitingen voor consumenten is gegroeid met 0,6 % en bestaat momenteel uit 6,65 miljoen internetaansluitingen. (via: telecompaper.com)

4 reacties

  1. (a)Dsl heeft ook geen toekomst meer, de rek is er al een aantal jaar uit en voor het huidige internet begint het inmiddels te langzaam te worden.Kabel en Glasvezel kunnen dit gewoon beter aan met hun hogere snelheden.

    Wel vreemd trouwens dat Glasvezel door consumenten altijd als heel snel bestempeld wordt maar dit in Nederland helemaal nog niet het geval is, goeie marketing waarschijnlijk.

  2. Kabel doe je je ergste vijand nog niet aan… als ik in m’n omgeving ( en ver daarbuiten ) zie wat voor ellende en ergenis het oplevert.. nee, bedankt..
    DSL zou echt wel iets kunnen zijn als vdsl wat meer in omloop zou zijn.

    Fiber is absoluut de toekomst , ben dolgelukkig dat ik het na jaren wachten eindelijk heb.

    • @shicomm: Onzin… Al vanaf het begin op de kabel. Ooit begonnen bij Quicknet in Rotterdam, daarna Kabelfoon/Caiway in Schiedam en nu al jaren Ziggo in Capelle. Helemaal perfect!! Werkelijk nog nooit een storing gehad behalve één maal een blikseminslag en één maal een kapotte modem maar wel een constante snelheid!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *