Kan Huawei het Apple en Samsung moeilijk gaan maken?

Huawei-toestellen steeds populairder
Huawei doet het steeds beter op de smartphone-markt. De Chinese telefoonfabrikant hoopt deze groei door te zetten en de cijfers liegen er niet om.

Huawei verkocht in de eerste helft van dit jaar 60,5 miljoen smartphones. Dat is een stijging van 25 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vooral in Europa steeg het aantal verkochte Huawei-toestellen net als in opkomende markten in onder andere Noord-Afrika, Centraal Azië en Latijns Amerika.

Het bedrijf hoopt dit jaar zo’n 140 miljoen smartphones te verschepen. Eerder maakte het Chinese merk al bekend dat de omzet in de eerste helft van 2016 met 40 procent is gestegen. Huawei heeft nog geen winstcijfers bekend gemaakt.

2 reacties

    • @meatpuppet: het schijnt dat EMUI versie 5.0 flinke (grafische) veranderingen zal ondergaan, om op deze wijze vooral bij de Europese klanten meer voet aan de grond te krijgen. Mocht dat inderdaad bewaarheid worden, dan verwacht ik dat ze het nog knap lastig gaan krijgen bij Samsung, Sony en HTC. Apple staat daar denk ik toch nog iets verder van af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *