Kan jij de Euromast op scrollen met OnePlus?

oneplus-7-pro-scrol-onderzoek
De duim en de wijsvinger zijn beweeglijker dan gedacht.

OnePlus bracht met de OnePlus 7 Pro een 90 Hz beeldscherm uit. In dat kader deed men onderzoek naar het scroll-gedrag op mobiele telefoons. De uitkomsten zijn opvallend. Gemiddeld blijkt dat we zo’n 55 minuten per dag scrollen. Uitschieters geven aan wel 4 uur per dag scrollend bezig te brengen. Omgerekend blijkt dat men gemiddeld 160 meter per dag scrolt met duim en wijsvinger, terwijl de eerder genoemde uitschieter zo’n 4 maal de Euromast (hoogte 185 meter) met de hand beklimt.

Tevens blijkt dat er twee groepen scrollers zijn, de duimers en de wijzers. De wijzers zijn veruit in de meerderheid. Liefst 56 % van de ondervraagden scrolt met de wijsvinger. 28 % van het testpanel gebruikt bij voorkeur de duim en 5 % geeft de voorkeur aan ‘iets anders’. Hoewel men waarschijnlijk op een stylo doelt geldt bij dit soort onderzoeken ‘a dirty mind is a joy forever’.

In de tijd die we scrollen zijn we klaarblijkelijk vooral aan het Facebooken (48 procent), nieuws lezen (25 procent) en YouTuben (24 procent). 52% vindt overigens dat zij scrollen zonder doel.

Ook de vraag ‘waar doe jij het het liefste?’ moet natuurlijk beantwoord worden. Scrollen tijdens het tv-kijken (41 procent) is het meest populair en klaarblijkelijk is het aan de eettafel ook een digitale bedoening, want tijdens het eten scrolt ook 10 procent van de ondervraagden. 17 % scrolt zelfs wanneer ze op het toilet zitten Dat verklaart in ieder geval een deel van dit bewijs. Op het werk of op school ziet 19 procent liever het scrol-scherm dan de werkgever of docent.

Natuurlijk moet ook de link gelegd worden met OnePlus, want hetzelfde onderzoek toont aan dat maar 7 % van de respondenten de scrolervaring met het scherm belangrijk vindt bij de aanschaf van een nieuwe smartphone. Zij van WC-eend vinden dat dit natuurlijk echt niet meer kan met een 90 Hz beeldscherm.

Wie overigens dacht dat we in de Europese scroltop zaten heeft het mis. Op grond van de Europese ranglijst scrollen we naar een bescheiden zesde plek als we het aantal gescrolde meters per dag bekijken. Dit is de volledige lijst van het gemiddeld aantal gescrolde meters per dag per persoon:
1. Italië – 263
2. Finland – 227
3. Zweden – 205
4. Duitsland – 173
5. Verenigd Koninkrijk – 165
6. Nederland – 160
7. Frankrijk – 141
8. Denemarken -133

Uiteraard kan je de OnePlus 7 Pro verder beoordelen in onze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *