Ken jij deze verschrikkelijke smartphones nog?

motorola-flipout-verschikkelijke-smartphones
Hoe krijg je deze namen verzonnen?

Kodak Ektra
Kodak was al even gestopt met het maken van digitale camera’s toen men een smartphone op de markt bracht. In 2016 was de Kodak Ektra te koop. De naam sprak al niet heel erg aan en was bovendien gebruikt voor een camera uit de jaren ’40, dus de trendy uitstraling kreeg ook een tik. Tot slot bleek de automatische spellingscontrole de nekkenbreker voor een succesvolle marketingcampagne. Niet verbazend dat we niet veel meer van dit toestel hebben gehoord.

Kodak-ektra

Lenovo Phab 2 Pro
Laten we positief beginnen, Lenovo was ver voor alle andere merken in de weer met een ‘pro’ versie. Toch een beetje jammer dat ph al snel als ‘f’ wordt uitgesproken en de ‘b’ als ‘p’. De ‘rukker 2 Pro’ werd dan ook geen succes.

lenovo-phab-2-pro

HTC ChaCha(Cha) en HTC Salsa
In 2011 was Android Gingerbread af fabriek geïnstalleerd. Hoe een marketing-afdeling op het idee komt om dit te combineren met een serie smartphones die naar ballroom-dansen zijn vernoemd vermeldt de geschiedenis niet. Toch is het waar. HTC bracht de HTC Salsa (die je hier op de afbeelding ziet) samen met de HTC ChaCha (in sommige landen zelfs officieel HTC ChaChaCha genoemd) op de markt. Het verbaast ons niet dat we daarna niet veel meer van deze muzikale peperkoek hebben gehoord. Uiteindelijk bleek Google de gedroomde danspartner voor HTC zelf.

htc-salsa-htc-chachacha

Wickedleak Wammy Passion X
Sja, toen Wikileaks-oprichter Julien Assange in 2014 wereldwijd het nieuws haalde doordat de minister van Buitenlandse Zaken van Ecuador hem schriftelijk meedeelde dat skateboarden en voetballen op de gangen van de ambassade verboden was, was de naam Wickeleak misschien wel gedurfd maar wellicht niet echt handig. Wammy Passion klinkt toch als een titel van een film waar we bij Apparata geen trailer van delen en X als opvolger van de Z (inderdaad, de eerste generatie heette Wickedleak Wammy Passion Z) is op zich opmerkelijk. Ook dit is zo’n smartphone waar de ‘Wammy Passion’ de massa niet bereikt.

wickedleaks-wammy-passion-x

Casio G’zOne Commando
De dubieuze eer van de eerste plaats komt toe aan het Japanse NEC. Met Casio, dat wij vooral kennen als horlogemerk bracht men in 2011 de Casio G’zOne Commando. Afgezien van het niet al te fraai ogende ontwerp is de naam ook een drama. Zeker omdat je G’zOne uitspreekt als ‘jeez one’. Het leek eenieder verstandig om maar niet meer op de tweede jeez op commando te wachten. Hoe verzin je het…

Ook leuk, op de titelplaat de Motorola Flipout. Hoewel de naam nu ook niet echt ingenieus is dankt dit toestel de vermelding vooral aan het uitvouwbare toetsenbord. Welke vingertjes de juiste toets wél in één keer raakten op het toetsenbord van 2,8 inch onderzoekt men nu nog.

Zo zie je dat er ook vóór de lelijkste notch genoeg was om over te gruwen.

Bron: Androidauthority

Foto’s: Wikicommon en beeldarchieven van diverse merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *