‘Kickstarter-oplichter moet 122.000 dollar terugstorten’

kickstarter oplichtingJe ziet soms de meest interessante projecten voorbij komen op Kickstarter en IndieGogo, maar er zijn helaas producten die ondanks jouw investering nooit op de markt komen. De Amerikaanse overheidsinstantie FTC gaat je verloren geld nu terughalen.

Sommige projecten falen omdat er tijdens de ontwikkeling echt iets mis is gegaan, maar er zijn ook creators die misbruik maken van crowdfunding. Neem bordspel The Doom That Came to Atlantic City, dat 122.000 dollar ophaalde bij 1.246 backers. Uiteindelijk heeft nooit iemand het spel gekregen, voor FTC reden om een onderzoek te starten naar project-starter Erik Chevalier.

FTC weet al dat Chevalier het geld investeerde in zijn huur, een verhuizing naar Oregon, persoonlijke spullen en licenties voor een totaal ander project. Het is de bedoeling dat al het geld teruggehaald werd, maar FTC moet eerst onderzoeken of dat nog wel mogelijk is. “We hebben aanwijzingen dat hij de wet heeft overtreden, dus we dienen het publiek belang als we onderzoeken wat er precies gebeurd is”, aldus de organisatie.

Het lijkt er overigens niet op dat het de nieuwe standaard wordt om mislukte projecten na te trekken, dus blijf voorzichtig met de projecten waar je in wilt investeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *