Kim Dotcoms Skype-concurrent MegaChat is nu beschikbaar

Megachat
Internetheld Kim Dotcom kondigde onlangs een op privacy en veiligheid gericht alternatief aan voor Skype. Deze sociale dienst, genaamd MegaChat, is vanaf nu in je browser te gebruiken.

Het gaat nog om een bètaversie, die uiteindelijk uit moet groeien tot een videodienst waarbij je ook bestanden met elkaar kunt delen. Ideaal voor het bedrijfsleven dus. Mega Chat wordt stap voor stap gelanceerd, zodat je nu bijvoorbeeld al wel één op één kunt videochatten, maar videoconferenties en tekstberichten voorlopig nog ontbreken.

Decryption Key
Ook is het heel gemakkelijk om bestanden naar iemand te versturen, zonder daarvoor een programma te installeren. Omdat privacy en veiligheid voorop staan, worden deze bestanden zorgvuldig versleuteld via de zogenaamde User Controlled Encryption. Dit betekent dat de ontvanger een speciale ‘decryption key’ krijgt, waarmee de bestanden te openen zijn. Iedereen die deze unieke code heeft kan de bestanden inzien, zodat het gemakkelijk wordt om ze te delen met meerdere mensen tegelijk.

Kim-Dotcom-Tweet

MegaChat lijkt zich specifiek te richten op de mensen die de privacy van Skype niet helemaal vertrouwen, sinds Edward Snowden onthulde dat de NSA samenwerkte met Skype om haar gebruikers in de gaten te houden. Ben je zelf benieuwd of MegaChat iets voor jou is? De bèta kun je proberen via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *