Koers Apple zakt in na onthulling nieuwe iPhone’s

Koers Apple daalt
Beleggers lijken teleurgesteld in de bekendmaking van de iPhone 5S en de iPhone 5C. De koers van Apple dook vandaag naar beneden.

Gisteren na het Apple-evenement sloot de koers al 2% lager ($494), wat aangaf dat de beleggers hun twijfels hadden bij de nieuwe toestellen van de elektronicagigant. Maar bij de beursopening vandaag werd pas echt duidelijk dat er weinig vertrouwen is in de iPhone 5S en 5C, het aandeel van Apple kelderde met ruim 5% ($467).

Waarschijnlijk is de daling te danken aan de matige ontvangst van de nieuwe budget-iPhone, de 5C. Verwacht werd dat Apple marktaandeel wou winnen in de opkomende budgetmarkt en de concurrentie aan zou gaan met Chinese fabrikanten en goedkope Android-toestellen. Maar dinsdag bleek al snel dat de plastic-iPhone niet echt goedkoop is. Er moet maar liefst $549 voor de 16GB versie en $649 voor de 32GB versie neergelegd worden. Daarnaast is het toestel onder de motorkap identiek aan de huidige iPhone 5.

Nog geen reacties

     • @rubenpriest: het is mooi dat je een IKEA vaatwasser heb enzo hoort mooi bij dit artikel @integraturbo: kijk ik snap je ‘ding wel’ maar ti’s net zoals wat Ruben zegt. Ti’s wel een beetje eentonig aan het worden.
      Zelf heb ik een iPhone 5 en als ik die dan vergelijk met andere telefoon met name nu de nieuwe iPhone 5[s] zie ik dus echter geen verschil. Ti’s echt een beetje tsja hetzelfde bij Apple. Ti’s heel jammer 🙁

     • @integraturbo: Alles behalve, ik kan er gewoon niet tegen dat iemand zo achteloos constant een en hetzelfde concern en alle mensen die al dan niet een product van dat bedrijf hebben aangeschaft belachelijk maken, net als al die VAG-haters op autoblog. Ok je bent er geen fan van maar dat wil niet zeggen dat je alle kansen moet aangrijpen om alles en iedereen wat er mee te maken heeft af te kraken/belachelijk te maken.

     • @aallex: Wat een aanstellerig gedrag, is dat zeg, als iemand zijn frustraties uit over één merk en dat keer op keer doet, zegt dat iets over die persoon. Lekker zo laten en het totaal negeren. Jij geeft voeding aan zijn frustraties, want het wordt gelezen en jij reageert erop, dus hebben zijn frustraties zin.

      @integraturbo: Het maakt mij niets uit, van je frustraties, maar misschien lucht het jou op, dan heb je gelijk.
      Misschien is een boekschrijven wat voor je?
      Maar goed ik snap het wel, gedeeltelijk, maar ik laat mij er niet door leiden, die frustraties, dat vind ik zonde van mijn energie, die ik dan in negatieve dingen zou stoppen, daar heb ik helemaal geen zin in.
      Ik stop mijn energie liever in postieve dingen, waaraan je lol beleefd.

      OT: Er was een grote kans dat dit ging gebeuren, de tijd is rijp voor revolutionaire veranderingen en deze evolutionaire verandering, is geen verbetering, de kopers krijgen een koekje uit de oude doos, hij ruikt muf en is al taai aan het worden.
      Goed gedaan Apple, zo wordt je uiteindelijk weer exclusief en apart, als dat de doelstelling is, dan zullen zij slagen.
      Anders is het een misser van jawelste en kan het uiteindelijk heel veel geld kosten en imagoschade opleveren.

 1. Ze hadden die “goedkope plastic 5C” ook niet van die rare kleuren moeten geven. Het is misschien voor 1 dag leuk dat je Iphone gifgroen of roze of geel of baby blauw is. Maar de andere 729 dagen dat je met dat ding opgescheept zit schaam je je ervoor.

 2. Ik vind dit toch wel grappig, brengen ze zogenaamd nieuwe producten op de markt daalt het aandeel zelfs. Dan doe je iets niet goed(joh!). Maar wat verwacht je dan ook, de consument verwacht vernieuwende hardware, niet hetzelfde in een ander doosje voor een hogere prijs..

 3. op de duitse apple site staat bij order now al de prijs in euro.

  iphone 5cheap: 599 voor de 16gb en 699 voor de 32gb (budget you say)
  iphone 5saw that finger off for access: 899 voor de 64gb versie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *