Komt Apple weer met een 4-inch iPhone in 2016?

iPhone formaten
Interessante opvattingen van een analist over de marktstrategie van het Amerikaanse techbedrijf voor 2016. Gaat Apple weer terug naar een kleiner scherm?

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities verteld in een nieuw uitgebracht rapport over zijn verwachtingen van Apple in 2016, zo valt te lezen op website 9to5mac. Hier wordt gesproken over een nieuwe, kleinere iPhone. De opvattingen van Kuo zijn serieus te nemen, al meerdere keren had de analist zijn opvattingen bij het juiste eind. Al hingen de geruchten over de terugkeer van een kleinere iPhone eerder in de lucht.

De iPhone zal niet beschikken over het nieuwe 3D-touch systeem, waardoor het 4-inch model mogelijk wordt geplaatst onder de iPhone 6S en 6S Plus. Je kunt het zien als een geupgrade iPhone 5S, aldus Kuo.

Voor de iPhone 7 verwacht de analist geen spannende veranderingen. De nieuwe A10 chip met betere performance, waar de 7 Plus mogelijk 3 GB aan RAM geheugen zal gaan krijgen.

Nog geen reacties

 1. Ideaal.

  Maar pas interessant als Apple de iPhone ook wat meer solide maakt.
  Het is nu wel tijd voor dat horlogeglas waar voor de vorige generatie over gesproken werd en gebruik van staal in plaats van buigbaar aluminium.

  • @martinus: Saffierglas lijkt leuk maar ook dat krast (vraag maar eens aan horloge freaks) en het is enorm gevoelig voor stoten. Met andere woorden, het is kneiterhard maar als je scherm valt op de zijkant dan zal het nog steeds scheuren, mischien nog wel erger vanwege het gebrek aan flexibiliteit.

   De toekomst zit in nog betere Gorilla Glass versies en dergelijke synthesische glas soorten.
   Vergeet niet dat de makers Telefoons willen blijven verkopen en liever niet iets willen maken dat 10 jaar mee gaat.

  • @martinus: Je hebt een paar duizend varianten aluminium, dus zeggen dat aluminium ( als in alle soorten aluminium ) buigbaar is, is wel heel kort door de bocht.

   Het probleem bij de iPhones is, dat externe krachten niet door een chassis worden opgevangen ( zoals bij vele anderen merken ), maar wel door de behuizing. Als je heel dat “bendgate” gedoe een beetje hebt gevolgd, weet je dat praktische alle verbuigingen zich ter hoogte van het simkaart slot of volumetoetsen voordeden.

   Niet toevallig daar, want daar zijn gaten in de behuizing aangebracht om de toetsen en simslot te herbergen. Als je dan nog een paar mensen hebt die hun mobiel in hun achterzak steken ( wtf? ), oefen je eigenlijk een continue kracht op je mobiel uit, elke keer als je gaat zitten OP je mobiel.

   Ok, netjes is het niet, maar Apple heeft overduidelijk dit aspect over het hoofd gezien. Immers, de gewone iPhone 6 buigt reeds onder een kleinere kracht, maar daar hoor je niemand over. Waarschijnlijk komt dit omdat de Plus versie groter is, en zodoende je een grotere hefboom krijgt.

   Is het probleem op te lossen door een ander soort materiaal te gebruiken voor de behuizing? Ja. Voor de iPhone 6s hebben ze een ander soort aluminium gebruikt, dat veel beter geschikt is inzake plastische vervorming ( wanneer je een vervorming krijgt bij een kracht, keert het materiaal terug naar de oorspronkelijke toestand bij het wegnemen van de kracht ).

   Maar hadden ze de mobiel uitgerust met een chassis, dan hadden ze de behuizing -bij wijze van spreken- uit karton kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *