Komt er nooit meer een Nokia-smartphone?

Komt er nooit meer een Nokia-smartphone?
Nadat er net een storm in techland losbarstte toen Microsoft de overname van Nokia aangekondigde, is nu het tijd om te kijken wat de details van de deal voor gevolgen zullen hebben. Bijvoorbeeld de glorieuze en wereldberoemde naam ‘Nokia’. Wie mag deze nou eigenlijk gaan gebruiken?

In de overnamedeal staat dat Microsoft de telefoontak, de dienstenafdeling, een zooi patenten en daarmee de merknamen ‘Asha’ en ‘Lumia’ in handen krijgt. Lumia kennen we allemaal als de verzamelnaam voor Nokia’s smartphones, Asha is een merknaam voor goedkopere feature-telefoons.

De merknaam ‘Nokia’ blijft echter eigendom van de bedrijfstak die in Finland zit en niét door Microsoft is gekocht, en mag volgens een licentieovereenkomst voor de komende tien jaar door Microsoft alleen op simpele telefoons (featurephones) worden gebruikt. Bizar, want dit betekent dat de smartphones waar Microsoft zich op gaan richten géén Nokia zullen heten. Microsoft Lumia, is onze eerste gok.

Nokia, de ooit zo succesvolle telefoonbaas, heeft zijn laatste smartphones dus gemaakt en zal langzaam uit de top van de telefoonwereld verdwijnen. Een wereld die ze zelf hebben gecreëerd. Laat dat even op je inwerken…

Nog geen reacties

  1. Zo ontiegelijk zonde. Echt WAAROM? Niet dat het bij uitmaakt, maar ze hebben het gewoon zo grondig verprutst door maar stug vast te blijven houden aan die gewone toestelletjes; prima dat was vroeger leuk, maar nu niet meer. Ze hadden direct mee moeten liften met de toen opkomende smartphones en het succes van Android . Iets waar ze inmiddels stukje te laat mee zijn.. Iedereen zag aankomen dat deze of een iOS toestel de wereld zou gaan domineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *