Krijgen we volgende maand de Samsung Galaxy S6 al te zien?

Krijgen we volgende maand de Samsung Galaxy S6 al te zien?
Samsung lijkt te breken met de trend dat hun vlaggenschepen in april worden gepresenteerd en krijgen we de opvolger van de Samsung Galaxy S5 eerder dan verwacht te zien.

Als we het Koreaanse Chosun Ilbo mogen geloven lanceert Samsung de Galaxy S6 op CES 2015, de Consumer Electronics Shows die bekend staat als één van de grootste techshows ter wereld en traditiegetrouw in Las Vegas wordt georganiseerd.

De persconferentie van Samsung staat op 5 januari gepland. Mocht de Samsung Galaxy S6 dan al het levenslicht zien, dan is dat ruim een maand voor aanvang van het Mobile World Congress in Barcelone, de beurs waar Samsung normalite zijn vlaggenschepen laat debuteren.

Of dit ook invloed heeft op de verkoopstart, waarvan we aannamen dat deze in april zal beginnen, is niet bekend.

Wat we weten over de Samsung Galaxy S6

Eerder lekte al uit dat de opvolger van de S5 een 5,5-inch AMOLED-scherm krijgt met een Quad HD-resolutie krijgt, oftewel 2.560 bij 1.440 pixels. Er komen drie verschillende opslagvarianten: 32, 64, en 128 gigabyte. Op processorgebied zullen er ook twee versies verschijnen: een 64bit Qualcomm Snapdragon 810 processor, en een Exynos 7420 processor. Laatstgenoemde heeft acht cores op maximaal 1,8 GHz. Deze chip gebaseerd is op een 20 nm HKMG-procédé en daardoor energiezuiniger.

De camera wordt naar verluidt een 16 megapixel exemplaar, zo blijkt uit uitgelekte benchmarktests. Ook krijgt de telefoon een metalen rand, vergelijkbaar met de Galaxy Alpha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *