Leagoo S9: spotgoedkope iPhone X kloon met Android

Leagoo S9: iPhone X kloon
Nee, eigenlijk is er helemaal niets origineel aan dit toestel.

Waarschijnlijk heb je nog nooit van Leagoo gehoord, een kleine Chinese smartphonefabrikant. Je mist echter helemaal niets, want het bedrijf maakt vrijwel alleen maar toestellen die je al bij de concurrenten hebt zien liggen. Zo ook haar nieuwste paradepaardje, de Leagoo S9. Dit Android-toestel is een regelrechte kopie van de peperdure iPhone X.

Officieel heeft Leagoo de smartphone nog niet eens gepresenteerd, maar er zijn al verscheidene foto’s gelekt naar websites zoals The Verge. Op de afbeeldingen valt te zien dat er iets grotere randen aanwezig zijn ten opzichte van de X en een vingerafdrukscanner op de achterkant. Voor de rest is het een identiek goedkoop aftreksel van Apple’s vlaggenschip.

Leagoo S9 achterkant

Voor slechts 300 dollar heb je namelijk de iPhone X kloon in huis met Android en redelijke specificaties. Naast het 5,85 inch AMOLED-scherm is er een midrange MediaTek P40 chipset aanwezig (vergelijkbaar met een Snapdragon 670), 6GB RAM, 128GB intern opslaggeheugen en een dubbele 16 megapixel-camera die geheel in iPhone X-stijl is geplaatst.

Hoewel de Leagoo S9 een schandelijke copycat is te noemen van de iPhone X, vragen we ons af of de Leagoo S8 zowaar niet nog erger is. Naast het kopiëren van de serienaam, lijkt ook het design van de S8 sprekend op die van de… Galaxy S8. Van Samsung uiteraard.

Leagoo S8

7 reacties

 1. Nog nooit van Leagoo gehoord? Dan kom je zeker niet zo vaak (nooit?) op AliExpress of andere Chinese webshops.

  Tuurlijk zal de software ondersteuning niet “je van het” zijn. Tuurlijk zal de bouwkwaliteit niet van het niveau high-end zijn. Maar deze toestellen zijn dan ook op de markt gebracht met een dikke middelvinger richting Samsung en Apple. Ik zou er zo 1 aanschaffen voor er bij puur voor de fun en vrienden voor de gek te houden. iOS 11 launcher/skin er op. Lache.

  • @koeberg: geen hap uit scherm …. maar 2 stukjes extra scherm 🙂

   Een ingekorte bezel. Bij de “concurentie” loopt deze door. En geloof me … na een dag zie je die “hap” niet meer … maar smaken verschillen natuurlijk.

   • @dgh74: Je weet het leuk te vertellen maar het is niet zo dat screen/body ratio een record is met de X.
    Sterker nog, je hebt 2 stukjes extra maar je kunt er niks mee, je kunt niet eens zien hoeveel accu je nog over hebt zonder weer een swipeaktie te doen.
    Laten we het niet hebben over het netto video scherm in landscap en alle software die nog lang niet bugfree is.

    De cutout voegt niks toe en heeft 0 voordelen.

    • @turbobrick: heeft niets met mooie verhalen te maken…. maar gebruikservaring. Waarom moet er een record sneuvelen ? Je kunt er niks mee … het is scherm. Daar staat de tijd … wifi .. batt … gps etc. je houd dus scherm vrij onder de bezel.

     En dat geneuzel over batt% slaat nergens op. Je bent toch iemand met hersens of niet. Ik wel … en kan gewoon aan de batt zien hoe vol of leeg ie is hoor. Krijg ook nog eens een melding bij 20% en bij 10% … en mocht ik dan in spaarzame gevallen willen zien of ik 25% of 28% heb … jup dan een swipeje van 1 seconde. Gelukkig is de batterij zo goed dat ik 30 tot 40 % overhou als ik naar bed ga …. dus batt% zal me zowiezo jeuken 🙂 … en geloof me … ik gebruik hem mega veel en intensief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *