LG maakt een ronde smartwatch: de G Watch R

LG G Watch R
Vierkante smartwatches zijn nu al passé. Maak kennis met de ronde G Watch R.

Na de teasers hebben we nu alle info over de G Watch R, de tweede smartwatch van LG dat op Android Wear draait. Wat meteen opvalt aan de G Watch R is dat LG – in navolging van de Moto360 – gekozen heeft voor een rond scherm. Een designkenmerk waardoor het apparaat meteen veel weg heeft van een klassiek horloge, in plaats van een rechthoekige mini-smartphone om je pols, wat bij andere smartwatches vaak het geval is. LG heeft het tevens voor elkaar gekregen om het display volledig rond te krijgen, bij de Motorola Moto 360 heeft het scherm onderaan een klein recht vlak.

Het plastic OLED-scherm (P-OLED) heeft een doorsnede van 1,3 inch groot en is 320 pixels breed. Het apparaat draait op een Snapdragon 400-processor, ondersteund door 512 MB aan werkgeheugen en 4 GB opslag. Daarmee heeft de G Watch R nagenoeg dezelfde specs als de vorige maand gelanceerde G Watch. Alleen de accu is met 410mAh een fractie groter. Het slimme horloge is tevens stof- en waterdicht (IP67).

De LG G Watch R wordt volgendeweek op de IFA in Berlijn gepresenteerd, waanra de Koreanen hem vanaf het vierde kwartaal gaan verkopen. Een prijs is nog onbekend.

[lg_folder folder=”LG/G_Watch_R/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *