LG Mobile lekt voor honderden miljoenen euro’s

Auteur: , 5 Reacties
Opdoeken die hap

'Life' is voor LG Mobile helemaal niet zo 'good'...

et Zuid-Koreaanse LG gaat absoluut niet lekker, gekeken naar de smartphone-tak van het miljardenbedrijf. Niet heel gek, gezien de te dure, vaak niet heel indrukwekkende smartphones van het bedrijf. Wellicht is het dan toch vreemd dat het over het algemeen juist heel erg goed gaat met LG.

Je hoeft geen doorgeleerd financieel adviseur te zijn om te zien dat het helemaal niet goed gaat met de mobiele tak van LG. In het tweede kwartaal van 2019 verloor de divisie 313 miljard won, wat ongeveer gelijk is aan 237 miljoen euro, zo blijkt uit LG’s kwartaalcijfers (pdf.). In het eerste kwartaal van dit jaar ging er ook al ruim 154 miljoen euro door de plee, wat het totale verlies van dit jaar tot dusver op bijna €400 miljoen brengt.

Nu gaat het natuurlijk allemaal een beetje moeizaam in de smartphone-industrie, waarschijnlijk door het verzadigen van de markt, maar je zou je bijna afvragen of LG überhaupt de moeite moet doen om ondermaatse midrangers uit te brengen.

Tegelijkertijd mogen de Zuid-Koreanen tevreden zijn over de rest van het bedrijf, dit kwartaal. In totaal werd er een winst geboekt van 15,63 biljoen won (11,8 miljard euro), zo’n 5 procent meer als in het eerst kwartaal. Ook de winst ging omhoog, van 3,75 biljoen won in Q1 van 2019 naar 3,96 biljoen won (€3 miljard) in het afgelopen kwartaal.

Dus, als ik CEO van het bedrijf was zou ik de smartphone-tak flink op de schop nemen en me lekker gaan focussen op belachelijk brede monitoren en oprolbare TV’s.5 reacties

LG is toch wel een beetje de Sony van Zuid-Korea. Net zoals de Japanners een bloeiend bedrijf in de vele takken van de elektronica, maar het gewoon niet voor elkaar krijgen om ook de mobiele tak winstgevend te maken.
@rrrobert: Correct !
En dat komt omdat ze niet kijken naar de markt en niet luisteren naar de consument.
Het is overduidelijk wat de consument wilt en toch trekken ze steeds hun eigen plan.
Miljoenen, miljarden en biljoenen. Volgens mij zijn jullie de draad een beetje kwijt in dit verhaal.
@brt: Ik heb alles even nagelezen en volgens mij is het allemaal goed gegaan. Waar denk je dat er per ongeluk drie nullen aan geplakt zijn? Dan check ik het voor je
@brt: Misschien even beter lezen. 313 miljard won is gelijk aan 237 miljoen euro 15,63 biljoen won is 11,8 miljard euro. Klopt gewoon hoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).