FB Like Companions: wie ‘lijkt’ er het meeste op jou?

Like Companions
Nieuw initiatief van Samsung: Facebook-gebruikers kunnen likes vergelijken met die van anderen. Zo kun je bijvoorbeeld onbekenden met dezelfde interesses ontdekken.

Er wordt niet gesproken over dating, maar dat is natuurlijk wel het eerste wat ons te binnen schoot. Via likecompanions.com kun je inzicht krijgen in de interesses die je met je huidige vrienden deelt, maar je kan ook nieuwe vrienden vinden met dezelfde interesses ontdekken. Personen met de meeste overeenkomsten worden bestempeld als “Like Companion”.

Deelnemers van de site (wel dik gesponsord door de Galaxy S4, maar goed) zien direct hun eigen vrienden met gedeelde interesses. Daarnaast kunnen zij onbekenden met gedeelde interesses groeten. Als die persoon vervolgens teruggroet, dan kun je elkaars Facebook-profielen zien. Vervolgens is het aan hen of daar een Facebook-vriendschap of meer uit voortvloeit.

Nederlanders gebruiken steeds vaker sociale media om hun sociale netwerk uit te breiden. 1 op de 3 Nederlanders wil via Facebook nieuwe mensen leren kennen met dezelfde interesses, zo blijkt uit onderzoek dat Motivaction in opdracht van Samsung. “De sociale cohesie in Nederland is de afgelopen decennia steeds verder afgenomen,” zegt Frits Spangenberg, socioloog en oprichter van Motivaction. “Maar sociale media zijn een redding voor het sociale leven van de mens. Via sociale media kunnen Nederlanders veel gemakkelijker gelijkgestemden vinden en daar hun eigen ontwikkeling en groei mee bevorderen. Dit onderzoek wijst uit dat de sociale media de eeuwenoude behoefte aan sociale interactie opnieuw invult.” Een aantal zaken die uit het onderzoek kwam:

– 15% van de Nederlanders vindt het lastig om nieuwe mensen te ontmoeten
– 21% van de Nederlanders wil zijn sociale leven vergroten
– 33% van de Nederlanders wil online mensen met gedeelde interesses leren kennen
– Ruim de helft daarvan zou de gelijkgestemden uitnodigen als Facebook-vriend
– 74% daarvan zou deze nieuwe Facebook-vrienden ook in het echt willen ontmoeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *