Maak een laptop van je smartphone

Casetop
Met deze Casetop tover je vrijwel iedere smartphone om tot een 11-inch laptop.

De Casetop is nog niet te koop maar staat inmiddels op de crowdfunding-website Kickstarter, alwaar men wacht op 300.000 dollar om de productie te starten. De drie belangrijke eigenschappen zijn:

  • Batterijen die meer dan 30 uur meegaan!
  • Compatible met meer dan 200 Smartphones van elke fabrikant
  • Kost “slechts” 250 dollar, maar dat is goedkoper dan elke andere laptop

Elke telefoon met Bluetooth en video-out kan gebruikt worden. Je trekt een soort lade uit de Casetop en legt daar de smartphone in, die maakt vervolgens verbinding met de “laptop” via Bluetooth of via microUSB. De smartphone zelf wordt ingezet als trackpad en is tegelijkertijd het brein van de laptop, tevens wordt de telefoon opgeladen tijdens gebruik. Dankzij de lange accuduur (meer dan 30 uur) is de Casetop ideaal voor mensen die veel reizen.

Het scherm is trouwens 720p maar men hoopt bij de lancering een scherm van 1080p in de Casetop te verwerken.

[gv data=”sVFrD9_5fZ8″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Vet als dit van de grond af komt! Ik zou er één kopen! ben benieuwd wat de “grote drie” hier van zullen vinden. Die zijn over het algemeen niet zo gek op universele spullen.

  2. Dus ze zijn op zoek naar $300.000 om 1000 units te produceren. Dat is $300 per unit. Als ze deze gaan verkopen voor $250 per stuk zullen ze er ook niet meer maken dan die 1000.

  3. Het zou mooi zijn wanneer je een smartphone hebt die bij normaal gebruik underclocked is en eenmaal gedocked (met de extra accu) de CPU snelheid een stuk omhoog gooit. Op een laptop wil je vaak nu eenmaal wat extra powerrrr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *