Maak je eigen werkende iPhone-toetsenbord van een A4tje

Paper Keyboard gaat het helemaal worden
Vergeet 3D-printen, want tweedimensionaal-printen gaat echt een enorme vlucht nemen voor tekst en foto’s, maar ook toetsenbord. Wait what?

Yep, 2D-printen, zoals we dat al jaren doen. Het mooie is dat je er helemaal niets duurs voor nodig hebt, alleen een redelijke printer en een USB-kabeltje. En met dat simpele gereedschap en de Paper Keyboard-app van Gyorgyi Kerekes kan je nu je eigen externe toetsenbord maken.

Het truukje zit ‘m in de frontcamera. Als je de telefoon op de aangegeven plaats op het papier plaats, zal deze de frontcamera activeren en via augmented reality gokken waar je vingers terecht komen en dus welke toets ze ‘aanslaan’. Het werkt nog niet helemaal loepzuiver, maar als een leuke gimmick is het onverslaanbaar.

Via de app kan je gratis een paar spelletjes spelen, en via in-app purchases kan je dat uibreiden met onder andere een email-client en Facebook Chat. Dat is dan weer een beetje jammer, maar het toont wel de potentie van dit idee. Wij hopen dat Google of Apple dit oppikt en deze mogelijkheid standaard gaat toevoegen aan hun toekomstige besturingssystemen.

Paper Keyboard kan je HIER downloaden voor iOS 6 en hoger. Uiteraard heeft je telefoon een frontcamera nodig, dus eigenaren van een iPhone 3GS of ouder hoeven hiervoor niet aan te komen kloppen.

2 reacties

  1. Ik zou de makers willen zeggen: zet ‘em op kickstarter zodat je binnen afzienbare tijd ook een Android- en Windows Phone versie kunt aanbieden.

    Overigens is dit idee bepaald niet nieuw. En dat zelfs zónder printer.

  2. Sow, het werkt en nog bijna foutloos ook, jammer dat je moet gelijk moet betalen om het in andere applicaties te kunnen gebruiken. Misschien zit er dan toch wel toekomst in virtuele toetsenborden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *