Mate 30 (Pro) verkoopt volgens Huawei als een tierelier

Ziet er goed uit
Mensen staan massaal in de rij voor een Mate 30 (Pro).

De aanloop naar de release van de Mate 30-serie was niet zonder slag of stoot. Niet alleen zouden de toestellen ontzettend duur worden, maar Huawei mag essentiële Google-services niet meer gebruiken waardoor gebruikers de hele ‘blokkade’ op een onveilige manier moeten omzeilen. Toch blijkt dat de Mate 30-toestellen als warme broodjes over de toonbank gaan… in China.

De serie is vooralsnog niet te koop in Europa en het is zeer onwaarschijnlijk dat de toestellen, met alle haken en ogen van dien, in Europa een groot succes gaan worden. Maar China gaan ze hard. Volgens Huawei (via: Forbes) werden er in de eerste week maar liefst een miljoen eenheden verkocht.

Dat is behoorlijk netjes, zeker als je je bedenkt dat het toestel alleen in China in de schappen ligt. Het grote succes van de Mate 30-serie is mogelijk aan een aantal dingen te wijden. Op papier zijn de toestellen namelijk ontzettend solide, maar de handelsoorlog met de V.S. zou misschien nog meer effect op de verkoopcijfers kunnen hebben.

Huawei is namelijk al maanden zeer regelmatig in het nieuws vanwege het gerommel met de V.S. en Google. Een deel van de Chinezen zal de V.S. daarbij de kritiek op het techmerk onterecht vinden, wat een deel van die miljoen verkochte eenheden tot een soort protestaanschaf kan maken.

Overigens is het niet te verifiëren of Huawei inderdaad zo veel toestellen heeft verkocht, maar aangezien de populariteit van het merk in China is het niet zeer onaannemelijk.

Foto via Weibo

Nog geen reacties

  1. Ja in China …
    Tevens liegt Huawei wel vaker en dat past bij hun cultuur want gezichtsverlies is iets dat voorkomen moet worden.
    Nu met de blokkade van die Google apps patch en Huawei die zelf nu snel de ‘achterdeur; heeft dicht gegooid en van niks weet heeft dit toestel geen kans van slagen in het westen.
    Om maar te zwijgen van het veiligheids risico waar ze nu mee lopen en de apps die NIET door de google security check heen komen en zaken zoals Googlepay niet werken. DRM werkt niet (oa Netflix) en ga zo maar door.

    Leuk voor Aziaten en Snowden die helemaal niets van Google willen hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *