Mede-oprichter Apple is gek op Bitcoin

Uitgesproken, maar wellicht niet gek
Uitgesproken meningen, maar wellicht zo gek nog niet.

Steve Wozniak stond ooit aan de wieg van Apple in de jaren ’70 en ontwikkelde mede wat in retrospectief de start van het computer tijdperk genoemd zou kunnen worden. De ondernemer en veelal radicale technologie-liefhebber staat nu volledig achter de blockchain-technologie en Bitcoin.

Hij spreekt lovend over de voordelen en potentie van blockchain tijdens het Crypto Invest Summit in Los Angeles. Hij legt (op een bijna Donals Trump-achtige wijze) uit waarom hij zo gek is op Bitcoin: “Als je kijkt naar Bitcoin, bijvoorbeeld. Dat is gewoon – oh mijn god, geen controle. En het werkt echt. Mensen zeiden dat vroeger over kleine computers, ‘dit gaat niks worden.’ Geen enkel bedrijf wou erin investeren. Mijn werkgever, Hewlett Packard heeft me vijf keer afgewezen…”

De entrepreneur stelt dat hij de gelijkenis tussen computers en blockchain herkent en dat dit eenzelfde impact op onze samenleving gaat hebben als de technologie die nu in onze broekzak, op ons bureau en in praktisch iedere bedrijfstak verwerkt zit. Bijzonder, want hij werd zelf ooit slachtoffer van een Bitcoin-scam.

“Elke toepassing van blockchain waar ik over hoor, of het nu over het produceren van goederen en materialen is, geschiedenis, makelarij, stemmen – elke applicatie waar ik over hoor heb ik iets van ‘woah, dit is zo intrigerend. Gaat het daadwerkelijk werken?’ En uiteindelijk komt het neer op de toepassingen die werken en dan gooien we strike na strike. En het zal een tijd kosten voordat het voet aan de grond krijgt want mensen veranderen niet gemakkelijk als ze iets niet diep van binnen begrijpen.”

[gv data=”d3u562AK8Vc”][/gv]

Of de voormalige genie een beetje ontspoord is geraakt door een leven in luxe, of dat hij inderdaad wederom ver voor de wereldwijde implementatie van een technologie de mogelijkheden al ziet, zal alleen tijd ons leren.

Als we daarentegen naar de hoofdzakelijke toepassing van blockchain kijken, de cryptocurrency-wereld, dan kun je slechts concluderen dat het daar niet allemaal voor de wind gaat. De najaarspiek lijkt uit te blijven, crypto’s worden links en rechts gestolen en wanneer virtuele munten dan winst behalen, gaat dat meestal ten kosten van andere munten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *