Met Android O krijg je betere controle over batterijverbruik

Met Android O krijg je betere controle over batterijverbruik
Ben je er ook zo moe van dat je batterij ineens zo snel leeg is zonder reden?

Een nieuwe update in het batterijmenu van Android O zorgt ervoor dat je apps die je batterij uitputten makkelijk kunt identificeren en kunt uitzetten. Je hoeft niet eens het menu te verlaten. Dit schrijft Mashable op basis van een artikel van Android Authority.

Het bedrijf achter Android O, het welbekende Google, heeft het nieuwe ontwerp van het batterij menu bekend gemaakt tijdens Google I/O eerder deze week.

Met het huidige batterij menu kun je wisselen naar de batterijbesparende modus en gebruiksstatistieken per app zien. Dat is alleen niet actiegericht.

De nieuwe versie is meer intuïtief en handiger. Je kunt in het nieuwe menu ook gerelateerde features zoals het aanpassen van de helderheid van het scherm en het batterij percentage icoon zien in het batterij menu.

Verder kun je ook gedetailleerde statistieken van het batterijverbruik van een app zien, verdeeld in actief gebruik en achtergrond gebruik. Verder kun je in het menu ook een app forceren te stoppen of een app verwijderen.

Het nieuwe ontwerp van het menu is een bemoedigend signaal dat Google zich focust op het batterijverbruik, iets waar veel Android telefoons last van hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *