Met de Eye Tribe bestuur je computers met je ogen


Toetsenborden zijn passe. Tegenwoordig vliegen met onze vingers over de Leap Motion om commando’s te geven, en met de Eye Tribe hoeven we straks alleen maar ergens op het scherm te kijken en het wordt geregistreerd. Vooruitgang?

De Eye Tribe is afkomstig van een jonge startup uit Kopenhagen en met dit langwerpige stukje hardware is het mogelijk om Windows-tablets of -pc’s te besturen. Hiervoor zullen softwarematig de nodige aanpassingen aan bestaande programma’s nodig zijn, maar met de .SDK-kit kunnen ontwikkelaars de oogtrack-techniek naar alle vrijheid implementeren.

De via USB (3.0) aan te sluiten oogbalk is nu alvast te bestellen voor de prijs van 99 dollar (75 euro). Hij werkt op schermen tot maximaal 24-inch en je moet hem 45 tot 75 cm van je hoofd afhouden. Het ‘werkgebied’ is een veld van 40 x 40 cm en de latency bedraagt 20ms bij 60Hz.

De makers van de Eye Tribe zeggen dat hij nog voor het einde van het jaar wordt uitgeleverd, en hij straks ook werkt op andere besturingssystemen (in de video zien we al iemand op OSX werken).

[gv data=”2q9DarPET0o”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/Eye_Tribe/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *