Met deze app rij je nooit meer te hard

Speedometer
De navigatieboeren bij Waze komen met een speciale feature voor de hardrijders onder ons.

De feature is ingebouwd binnen de bestaande navigatieapp van Waze. De applicatie weet aan de hand van de GPS waar je rijdt en wat de geoorloofde snelheid is. Linksonder in beeld wordt je snelheid getoond via een interactieve meter. Ga je te hard, dan raakt de meter vol. Vervolgens wordt de rest van het scherm donker gemaakt en toont Waze de maximumsnelheid.

Via de instellingen kun je de gevoeligheid aanpassen van de feature. Tevens kun je instellen of er een geluid moet worden afgespeeld wanneer je te hard gaat, of juist niet. De mogelijkheid werkt ook buiten Nederland. Waze belooft ondersteuning in België, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Tsjechië, Zweden, Letland, Hongarije, Roemenië en Liechtenstein. Ook buiten Europa is de feature te gebruiken. Onder andere in Nieuw-Zeeland, Trinidad, Uruguay, Tobago, Colombia en El Salvador. Andere landen volgen spoedig.

Waze

46 reacties

  1. Dit heeft in Nederland alleen meerwaarde als Waze ook rekening kan houden met de limiet op verschillende tijden van de dag (denk aan die mooie rebus borden boven de weg). Anders meldt ie je alsnog dat je overdag 130km/u mag op de de A2 bij Utrecht…

  2. Maak dan liever een app voor van die f*ckers die te langzaam rijden. Laat die maar eens doorrijden… En dan helemaal die op de linkerbaan rusthaaaaag gaan inhalen… 🙂

  3. Jammer dat het hier in Dubai dus nog niet is. Stikt van de snelheidspalen hier en anders word je wel verrast door een undercover auto. Op een website meteen kunnen zien of je wel of geen boete hebt is dan wel weer een dikke plus waard

  4. Of je gebruikt gewoon HERE maps. Die gaat ook jengelen (vanaf een van te voren ingestelde marge) als je te hard rijdt. En die houdt wel rekening met verschillende limieten op verschillende tijden.

  5. Zijn er dan überhaupt nog navigatie-apps die niet op de één of andere manier waarschuwen als je de snelheidslimiet overschrijdt? Bepaald uniek of vernieuwend is dit concept niet, en van de implementatie zou ik knettergestoord worden.

  6. Staat al even op hier. Al heb ik de geluidsmelding afgezet en een marge van 5% ingesteld.
    In België is dit zeker nuttig met al die flitspalen en inconsequente maximale snelheden (90 – 70 – 50 – 70 -90 op eenzelfde weg…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *