Met deze app weet je wanneer de lichten op groen springen

Met deze app weet je wanneer de lichten op groen springen
Het is misschien een ietwat overbodige, maar logische evolutie in het verkeer. Met de app EnLight weet je exact hoelang het nog duurt voordat verkeerslichten op groen springen.

Het Amerikaanse Green Drive heeft de app EnLighten op de markt gebracht en beloofd daarmee je autoritjes den stuk comfortabeler te maken. Bij een verkeerslicht zie je op het scherm van je telefoon namelijk direct hoeveel seconden je hebt totdat de boel op groen springt. Je hebt hierdoor tijd om wat anders te doen, bijvoorbeeld, en je hoeft simpelweg niet langer apathisch naar boven te staren. Vijf seconden voor de lichtwissel klinkt er een geluidssignaal om je te waarschuwen.

Hoe werkt het?

Op basis van je huidige locatie – dat via gps wordt doorgegeven – en een algoritme om verkeerslichten te kunnen ‘voorspellen‘ werkt de app met data van het verkeerslichtensysteem van steden. Althans, een beperkt aantal steden, want dit is niet overal toegankelijk. Het werkt vooralsnog alleen in de steden Portland, Eugene, Pasadena, Arcadia, San Jose, Salt Lake City, Provo, Garland en Las Vegas.

Met deze app weet je wanneer de lichten op groen springen

Het is niet bekend of de app op andere continenten wordt uitgerold. Hij is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Nog geen reacties

  1. Uitstekend idee. Het wachten wordt er niet korter door, maar het scheelt voor je gevoel enorm wanneer je weet hoe lang je nog moet wachten.

  2. Uitstekend idee. Het wachten wordt er niet korter door, maar het scheelt voor je gevoel enorm wanneer je weet hoe lang je nog moet wachten.

  3. Dit is echt super fijn. Sommige landen hebben al een teller naast hun stoplicht. Scheelt snel een scheve nek, zeker als je een auto hebt met een lange lage daklijn.

  4. Haha, ik zie de schadeclaims al voor me! De eerste idioot die de app blind vertrouwt en volgas door een nog rood stoplicht over een druk kruispunt knalt zal niet lang op zich laten wachten 😀

  5. Haha, ik zie de schadeclaims al voor me! De eerste idioot die de app blind vertrouwt en volgas door een nog rood stoplicht over een druk kruispunt knalt zal niet lang op zich laten wachten 😀

  6. Ik zag laatste in Den Bosch een verkeerslicht waarin in het oranje licht afgeteld werd (verkeerslicht stond op rood) tot groen. Ideaal!

  7. Maar is dat algoritme dan zo sterk dat het zelfs de dynamische stoplichten (die wij hier volgens mij heel veel hebben?) kan voorspellen? dan moeten er toch in ieder geval heel veel mensen meedoen…

  8. Maar is dat algoritme dan zo sterk dat het zelfs de dynamische stoplichten (die wij hier volgens mij heel veel hebben?) kan voorspellen? dan moeten er toch in ieder geval heel veel mensen meedoen…

    • @firebird: Het lijkt mij ook dat er een team van erg slimme wiskundigen en IT’ers nog veel werk zullen hebben om het hier te integreren. Er zijn veel verkeerslichten die met (infrarood?) sensoren werken en afgaan op het aantal zichtbare voertuigen voor het licht. Al vind ik wel dat er een manier moet ingevoerd worden die de verkeerslichtenwissel veel zichtbaarder maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *